Stephan Vanaenrode

Categorie:muzikant
Genre(s):20ste eeuw, Klassiek
Instrument(en):tuba

Biografie

Stephan Vanaenrode (1963) studeerde bij Jozef Matthessen aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde er de Eerste Prijzen van euphonium, bastuba en kamermuziek, alsook het Hoger Diploma tuba.
Vanaf 1987 tot en met 2000 was hij verbonden als 1ste solist bastuba bij de Koninklijke Militaire Muziekkapel der Belgische Gidsen en vanaf 2000 vervult hij dezelfde functie bij het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.

In februari 2007 was hij het "alter-ego" van de "L'Uomo dal fiore in bocca" (de man met een bloem in de mond), een opera van Luc Brewaeys.

Diezelfde Luc Brewaeys droeg het werk "Brasstuba", gebaseerd op fragmenten uit de opera en binnenkort op de nieuwe CD van Belgian Brass, speciaal aan hem op.

Nog in 2007 toert hij samen met Johan Verminnen, gewapend met euphonium, bastuba's en cimbasso in de productie "Van Brussel naar de Wereld".

Sinds 2007 is Stephan docent tuba aan het conservatorium van Gent.

Selectieve discografie

30 jaar GabriĆ«li  koperensemble30 jaar GabriĆ«li koperensemble (1998)
20ste eeuw
Stephan Vanaenrode, Gabrieli Koperkwintet, Peter Cabus, Herman De Vleeschhouwer, Jean Louel, Wilfried Westerlinck, Hubert Biebaut
Klinkend koper & OrgelKlinkend koper & Orgel (1994)
20ste eeuw, oude muziek, barok
Gabrieli Koperkwintet, Belgian Brass Trio, Brussels Brass Trumpets, Erwin Van Bogaert, Guy Godts, Diederik De Roeck, Hubert Biebaut, Guido Liveyns (...)

Selectieve discografie als componist

Het Sint-Niklaasinstituut stelt voor Muziek MozaiekHet Sint-Niklaasinstituut stelt voor Muziek Mozaiek (2001)
20ste eeuw
Gabrieli Koperkwintet, Stephan Vanaenrode, Pro Arte Hoornkwartet