Peter Ritzen

Categorie:solist, artiest / groep, componist, muzikant
Genre(s):20ste eeuw, filmmuziek
Instrument(en):piano

Korte beschrijving

Peter Ritzen is een veelzijdig pianist en componist die een internationale concertcarrière uitbouwt.
Ritzen is een veelgevraagd Liszt kenner en vertolker. Momenteel woont hij in Taiwan.

Biografie

Peter Ritzen is een geboren Gentenaar. Hij studeerde aan het Conservatorium te Gent, bij Louis Pas. Hij voltooide zijn studies aan het Mozarteum te Salzburg, bij de befaamde lerares Tatiana Nikolajeva uit Moskou, en studeerde later af aan de Ecole Normale de Musique van Parijs ‘Alfred Cortot’, met het ‘Diplôme Supérieure d’Execution’ voor piano. In 81 werd hij Laureaat van de Internationale wedstrijd ‘Jonge Virtuozen’ en de prijs van de Stichting Alex De Vries, in Antwerpen.
Hij bouwt een concertcarrière uit in de hele wereld: New York en de hele USA, Zuid Afrika, Oostenrijk, België, Frankrijk én in het verre Oosten, waar hij tenslotte een vaste stek verwerft in Taiwan. Daar woont en werkt hij momenteel.
Hij legt zich de laatste jaren steeds meer toe op het schrijven van eigen composities, waarin de kennis van en de liefde voor de Chinese cultuur een grote rol speelt. Hij heeft een rist CD’s op zijn naam, waarvoor hij veel lof oogste. Hij is de eerste die een complete CD voor Naxos opnam van de befaamde paedagoog-componist Leschetitzky. Ook zijn eigen compositie ‘The Last Empress’ is door Naxos uitgebracht. Peter Ritzen is een groot en gekend Liszt-kenner en vertolker.

Selectieve discografie

Award Winning Film ThemesAward Winning Film Themes (1999)
20ste eeuw, filmmuziek
Peter Ritzen
Franz Liszt - Piano WorksFranz Liszt - Piano Works (1987)
romantiek
Peter Ritzen, Franz Liszt