Aline Hopchet

Categorie:muzikant, solist
Genre(s):oude muziek, barok, romantiek
Instrument(en):tenordulciaan, blokfluit, schalmei, barokhobo, flageolet
Contact van:Les Pantalons
Huidig/voormalig lid van:Les Pantalons, Cannamella, Oboefolia, Ensemble Clematis

Biografie

Aline Hopchet studeerde blokfluit bij Bart Spanhove en Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge en Paul Dombrecht. Gedurende 7 jaar was zij lid en medeoprichtster van het ensemble Zefiro Torna. Zij heeft 2 cd-opnames op haar actief met het ensemble Clematis (muziek van Nicolaus à Kempis en Carolus Hacquart) en was gedurende enkele jaren lid van de Educatieve Dienst van het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel.

In 2004 richtte zij haar eigen ensemble Cannamella op. Cannamella is een oud-Italiaans woord voor zoethoutje maar staat ook voor een klein rieten fluitje. Het bespelen van het minder bekende repertoire uit 16de, 17de en 18de eeuw staat centraal, gekruid met originele programma’s, energie en creativiteit. Het ensemble werkt nauw samen met J&M en was reeds te gast in festivals zoals: Les Midis-Minimes, De Zomer van St-Pieter, FvVl Mechelen, Klara Festival, Flagey, Un Août en Pays de Fayence (FR), MIM, Bozar en Festival de l’été Mosan.

Ze maakt ook deel uit van Les Pantalons, een ensemble dat de Franse dansmuziek uit de vroeg romantische periode speelt.

Naast deze concertactiviteiten doceert ze met veel overtuiging aan de academies van Antwerpen, Lokeren en Zaventem; evenals blokfluit en Oude Muziek aan l’IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen.

Selectieve discografie als medewerker

Ik ben getrouwd met een kwaaie GrietIk ben getrouwd met een kwaaie Griet (2011)
traditionele folk, Europese folk
Cannamella, Nicolaus a Kempis, De Fanfaar, Peeter Cornet, Emballage Kado
MermaphiliaMermaphilia (2002)
oude muziek
Zefiro Torna, George De Decker