Mirek Coutigny

Categorie:muzikant
Ieper, 04.03.1992
Instrument(en):piano

Biografie

Deze jonge pianist volgde pianolessen op zevenjarige leeftijd bij Heidi Vandermeersch aan de Ieperse Academie voor Muziek en Woord. In 2006 behaalde hij het diploma hogere graad piano en legt het eindexamen kamermuziek af (leraar Geert Acke). Voor beiden behaalt hij de grootste onderscheiding.
Sinds 2001 is Mirek leerling van Marie-Noëlle Damien.
Zijn eerste concert geeft Mirek in 2001. Sindsdien treedt hij regelmatig op: voor de Stichting Robus in 2002 en 2005 in de kapel Elzenveld; in de reeks 'kamerconcerten in Haringe', in knokke waar hij via Jacques Maertens ook de gelegenheid krijgt om een stage te volgen bij Professor Alexander Sandler in Sint-Petersburg.
In 2005 vertolkt hij het Pianoconcerto KV 414 van Mozart met de Sébastian Strings o.l.v. Kati Sebestyèn. Met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. Peter Stark speelt hij een eerste deel uit het Pianoconcerto van Edvard Grieg.
In 2006 concerteerde hij tweemaal met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie o.l.v. Jean-François Chamberlain: het Concerto voor piano en trompet van Dmitri Shostakovich. Ondertussen volgt Mirek de latijnse humaniora in het Lyceum O.-L.-V.-ter-Nieuwe-plant te Ieper.
In september 2004 wordt hij aanvaard als leerling van Jean-Claude Vanden Eynden in het Centre Eduardo del Pueyo in Brussel.

Selectieve discografie

The Further We VenturedThe Further We Ventured (2020)
minimal music
Mirek Coutigny
Mirek CoutignyMirek Coutigny (2006)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
Mirek Coutigny, Ludwig Van Beethoven, Franz Schubert, Frédéric Chopin, Claude Debussy, Maurice Ravel