Camil Van Hulse

Categorie:componist
Sint-Niklaas, 01.08.1897 - Tuscan, Arizona, 16.07.1988
Genre(s):20ste eeuw

Korte beschrijving

componist, orgelist

Biografie

Camil Van Hulse studeerde aan het VKCAntwerpen bij E. Verheyden, Lodewijk Mortelmans, F. Lenaerts en te Brussel bij Arthur de Greef. Hij behaalde in 1922 de prijs Albert de Vleeshouwer voor compositie.

In 1923 emigreerde hij naar Amerika en werd in 1924 organist aan de All Saints Church in Tucson (Arizona) waar hij ook het Tuscon symfonieorkest stichtte. Hij was een gevierd concertorganist en kreeg als componist veel opdrachten van de Amerikaanse steden.

van Hulse schreef een zeer omvangrijk oeuvre voor zowat allerlei bezettingen. Verschillende van zijn composities kregen onderscheidingen.

Selectieve discografie als componist

Symphonia ElegiacaSymphonia Elegiaca (2012)
romantiek, 20ste eeuw
Laure Dermaut, Gabriël Verschraegen, Edgar Tinel, Camil Van Hulse
Magic SoundsMagic Sounds (2007)
barok, romantiek, 20ste eeuw
Bart Coppé, Henry Purcell, Ignace Michiels, Johann Sebastian Bach, John Stanley, Tomaso Albinoni, William Boyce, Marcel Dupré (...)
Frank Heye bespeelt het orgel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuwkerk te DestelbergenFrank Heye bespeelt het orgel van de Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuwkerk te Destelbergen (1996)
20ste eeuw, barok
Frank Heye, Arthur Meulemans, Flor Peeters, Gabriël Verschraegen, Oscar Van Durme, Camil Van Hulse, Jan Pieterszoon Sweelinck, Antonio Vivaldi (...)