Guido Piccard

Categorie:muzikant
Genre(s):Folk
Instrument(en):hommel, cister, gitaar
Huidig/voormalig lid van:Floes, Piccard & Masure

Korte beschrijving

"Een multi-instrumentalist als Guido Piccard dient niets meer te bewijzen"
Goe Vollek

Biografie

Guido, geboren te Spalbeek, startte zijn muzikale loopbaan als gitarist en bassist bij lokale folk en blues groepen.

In 1983 vervoegde hij de Vlaamse folk groep Slemp. In de tweede helft van de jaren 80, deed hij heel wat onderzoek en veldwerk bij traditionele zangers en hommel spelers in Limburg. Als lid van het Limburgs Dansorkest speelde hij heel wat concerten en festivals in Belgie, Nederland, Duistland en Frankrijk waaronder St. Chartier, Ris-Orangis and Leipzig.

Tussen 1990 en 1997 werden heel wat composities van Guido gepubliceerd, en deed hij heel wat studio-werk waaronder Vingerspel en voetenwerk, met het Limburgs Dansorkest, De wentelsteen met Michel Terlinck (hommel), Poescafe met Wim Poesen, Luc De Kat en Philip Masure, en Cooperation, een dubbel CD met Belgische folk muziek, geproduced door Hubert Boone voor Anvidis, Parijs. Hij publiceerde ook een boek met 180 eigen composities genaamd Schudden aan de notenboom. Kadril, Compagnie d'Anvers en De Ashels zijn slechts enkele van de vele groepen die Guido's composities op CD zette.

Guido speelt ook regelmatig op Ierse sessies in binnen en buitenland, en vervangt regelmatig Philip als begeleider bij de Ierse groep Llyr.