Annick De Lille

Categorie:muzikant
Instrument(en):zang (mezzosopraan)

Biografie

Annick De Lille volgde haar eerste piano- en zanglessen aan de Gemeentelijke Muziekschool te Knokke. Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan het Lemmensinstituut waar ze diploma's Eerste Prijs Notenleer, het Laureaatsdiploma Piano bij dhr. L. Kende, Zang bij mevr. H. Tondeleir en Kamermuziek bij dhr. H. Mannes behaalde.
Ze studeerde verder Zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium Antwerpen en behaalde er het Hoger Diploma Zang bij mevr. L. Van Deyck en een Eerste Prijs Lyrische Kunst aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij dhr. R. Lauwers.

Zij volgde masterclasses bij oa. N. Barker, G. Hartmann en J. Whitelaw, Tuan Sieuw Loh en werkte mee aan diverse kameropera-producties: o.a. met Transparant Antwerpen en Conservatorium Brussel.

Als soliste zong ze in diverse oratoria en liedrecitals. Ook maakte ze deel uit van "Music more than ever", een vocaal kwartet, begeleid door piano met een musicalmedley-programma.

Annick De Lille was soliste in de muziektheater-productie "Music-Hall" met orkest Prima La Musica o.l.v. D. Vermeulen (teksten P.Van Ostaijen, muziek
P.Vermeersch) en zong eveneens op de cd. Ze werkte ook mee aan de cd-opname van de musical "Extasy" van A. Rahbari met het BRTN-orkest o.l.v. de componist.

Momenteel is ze verbonden als koorlid bij "Capella Brugensis" o.l.v. P. Peire, waar ze af en toe solistische partijen verzorgt. Ook werkt ze als lerares Zang en Pianosamenspel aan de Stedelijke Muziekacademie voor Muziek en Woord te Ieper; als zanglerares aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Diksmuide en als piano- en zanglerares en pianobegeleidster te Torhout aan de Stedelijke Muziekschool.

Selectieve discografie

Paul van Ostaijen -  Music-HallPaul van Ostaijen - Music-Hall (1996)
20ste eeuw
Prima La Musica, Annick De Lille, Dominique Van Sande, Marc Meersman, Guido Naessens, Peter Vermeersch, Dirk Vermeulen

Selectieve discografie als medewerker

In Flanders' Fields - Jan Decadt 80In Flanders' Fields - Jan Decadt 80 (1994)
20ste eeuw
Jan Decadt