Bart De Lausnay

Categorie:muzikant
01.07.1980
Genre(s):Jazz, Klassiek
Instrument(en):bastrombone
Huidig/voormalig lid van:Tuesday Night Orchestra, The Jazz Station Big Band

Biografie

Bart begon zijn muzikale loopbaan aan de Stedelijke muziekacademie van Wetteren, en aan de Muziekacademie van Aalst. Hij kreeg daar les van Willy Dauwe en Honoré Verstraeten. Hij zette zijn muzikale weg verder aan het Gentse Conservatorium. Hij kreeg er eerst 2 jaar tromboneles van Michel Tilkin, en studeerde in juni 2004 af bij Luc De Vleeschhouwer.
Hij volgde masterclasses en/of privéles bij o.a. Erik Mast, Tim Van Medegael,Willem Vander Vliet, Brandt Attema,... Zijn voorliefde voor jazz kon hij verder uitwerken onder leiding van o.a. Marc Godfroid en Frank Vaganée.
Bart is actief als freelance bastrombonist bij o.a. Il Novecento, het Brussels Jazz Orchestra, het Nationaal Orkest van België, de Vlaamse Opera, het Collegium Brugenses, VRO (Vlaams Radio Orkest), en is vast verbonden aan de Koninklijke Fanfare de Sint-Pietersvrienden Uitbergen, het jazz- ensemble Jambangle en oprichter van het TuesdayNight Orchestra (bigband) en het Beaufour trombonekwartet. Bart is sinds september 2005 docent 'laag koper' aan de academie voor Podiumkunsten te Aalst.