Wim Stas

Categorie:muzikant
Instrument(en):trompet, cornet à pistons
Huidig/voormalig lid van:Flanders Trumpet Quartet

Biografie

Wim Stas woont in Huizingen, startte op negenjarige leeftijd met comet in de plaatselijke Fanfare De Vrijheidsvrienden. Na een vijftal jaar muziekacademie ging hij naar de Kunsthumaniora Brussel, waar hij les kreeg van Peter Savenberg. Op z'n vijftiende speelde hij al solo comet in Brassband Alsemberg en was hij tevens muzikant bij Gognio Brass (Brass-ensemble uit Sint Genesius Rode).
In 1986 werd Wim Eerste Laureaat van de Solistenwedstrijd van de Vlaamse Brassbandfederatie in de categorie -16 jaar. In 1987 speelde Wim voor bet eerst bij Brassband Buizingen. Eerst principal comet, later soprano. Hij speelde ook bij Brassband Willebroek solo comet.
Wim vervolgde zijn beroepsopleiding aan de conservatoria van Brussel, Gent en Antwerpen. Daar kreeg hij les van Guido Segers, Alain Roelant en Theo Mertens; hij behaalde er zijn meestergraads- en aggregaatsdiploma. Hij was tevens Eerste Laureaat van de lnternationale Wedstrijd Darlier voor trompet in 1996.
Momenteel is Wim dirigent van Brassband Alsemberg en van de Fanfare De Vrijheidsvrienden uit Huizingen, daarnaast is hij onderwijzer aan de Academie Orfeus Alsemberg, free-lance trompettist en vast lid van het Flanders Trumpet Quartet. Ondertussen vult hij nog steeds de soprano cornet-positie bij Brassband Buizingen.

Selectieve discografie als medewerker

ContrumporaryContrumporary (2000)
20ste eeuw
Flanders Trumpet Quartet, Peter Lejaeghere, Marc Van Cleemput, Raymond Decancq, Jan Van Landeghem, Jan Huylebroeck, Frank Nuyts, Christian-Adolphe Wauters (...)