Kim Van den Brempt

Categorie:docent, muzikant
Ukkel, 1974
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):piano

Korte beschrijving

pianist, muziekleraar

Biografie

Na zijn vooropleiding aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Leuven behaalde Kim Van den Brempt in 1997 zijn meestergraad piano bij Jan Michiels in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Aan het Conservatoire National Supérieur de la Musique et de la Danse in Parijs kreeg hij in ‘96-’97 les van Alain Planès en van Pierre-Laurent Aimard. Verdere verdieping en inspiratie vond hij o.a. bij Alan Weiss, Boyan Vodanitcharov, Daniëll Pollack en Hans Leygraf. Hij werd laureaat van de Stéphan de Jonghe pianowedstrijd (1994) en in 1998 nam hij de CD ‘Keysongs’ op met werken van Debussy, Brahms en Schubert. Deze CD, met medewerking van de mezzo-sopraan Lucienne Van Deyck, werd door radio 3 bekroond als ‘Vlaamse CD van week’. Als postgraduaat-opleiding studeerde hij verder aan de Guildhall School of Music and Drama bij Graham Johnson en Gordon Back.

In 2000 kreeg hij de prestigieuze prijs ‘Horlait Dapsens’ van Patrimonium. Teruggekomen in België zette hij zijn passie voor het lied voort in de klas van Jozef de Beenhouwer. Sindsdien werkte hij, als repetitor, mee aan verschillende operaproducties van Transparant, Jeugd en Muziek en Il Fondamento.


Concerten gaf hij in Japan, Chili, Venezuela en in gans Europa als begeleider van verschillende zangers of als vast lid van het hedendaagse muziekensemble Black Jackets Company.
Hij geeft les aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.

Selectieve discografie

NightfallNightfall (2014)
20ste eeuw
Elise Caluwaerts, Richard Strauss, Kim Van den Brempt, Claude Debussy, Alban Berg, Hanns Eisler
BlackJackets Compagny live recording 2000BlackJackets Compagny live recording 2000 (2000)
21ste eeuw / hedendaags
Benjamin Dieltjens, Claude Vivier, David Nùñez, Julio Estrada, Tom Pauwels, Marianthi Papalexandri-Alexandri, Kim Van den Brempt, Francis Ubertelli (...)

Verwante items in de databank

Organisaties:Kestens & co (management, boekingen, onafhankelijke organisator)