Véronique Bogaerts

Categorie:muzikant, solist
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):viool

Biografie

Véronique Bogaerts is laureate van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België, die een opmerkelijke carrière opbouwde als soliste en concertiste, zowel in België als in het buitenland.
Tal van internationale wedstrijden en tournees in heel Europa, het Verre Oosten en Amerika vulden de loopbaan van deze violiste.

Ze leidt een bijzonder druk leven, want ze is ook docente aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en het Centrum Eduardo del Pueyo.
Bij elk optreden bejubelt de pers de rijkdom aan mooie klanken, haar elegante virtuositeit, haar authentieke gevoeligheid in de traditie van de prestigieuze Belgische vioolschool: de artieste werd immers volledig opgeleid door Carlo Van Neste.
Ze is een perfecte kamermuziekspecialiste en speelt zowel duo’s met viool en piano als trio’s of kwintetten met snaarinstrumenten of klavier (ensemble César Franck). Haar zeer uitgebreide repertorium bevat eveneens tal van concerto’s uit alle tijdperken, die ze uitvoert met gereputeerde orkestleiders.


In 1996 richt ze met Patricia Raes de ‘Concerts de Musique de Chambre de l’Orangerie’ op het Domein van het Kasteel van Seneffe.
Ze maakte deel uit van heel wat jury’s bij internationale concerten, waaronder de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in 1997 en 2001. Ze was ook nog Buitengewoon Docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.


Véronique Bogaerts bespeelt een viool van Jean-Baptiste Roggerius uit 1699, een vioolbouwer en tijdgenoot van Stradivarius en een leerling van Amati.

Selectieve discografie

Brahms Johannes - Sonaten voor viool en pianoBrahms Johannes - Sonaten voor viool en piano (2007)
romantiek
Véronique Bogaerts, Jean-Claude Vanden Eynden, Johannes Brahms
François-Joseph FétisFrançois-Joseph Fétis (2005)
romantiek
Dominique Cornil, Olivier Gardon, Véronique Bogaerts, Francois Chamberlan, Paul De Clerck, Hans Mannes, Michel Collin, André Martin (...)
Wagner chez les BelgesWagner chez les Belges (2003)
romantiek
Marie Hallynck, Véronique Bogaerts, Dominique Cornil, Johan Schmidt, Adrien-François Servais, Jean-Louis Gobbaerts, Franz Liszt, Eduard Lassen (...)
Chausson ErnestChausson Ernest (1994)
20ste eeuw
Véronique Bogaerts, Jean-Claude Vanden Eynden, César Franck ensemble, Ernest Chausson
Lekeu & Brahms - Sonate voor viool en pianoLekeu & Brahms - Sonate voor viool en piano (1980)
romantiek
Véronique Bogaerts, Guillaume Lekeu, Eugène De Canck, Johannes Brahms