Mark Reynolds

Categorie:muzikant
Huidig/voormalig lid van:Ottone Brass Quintet

Korte beschrijving

tubaspeler

Biografie

Mark Reynolds is geboren in Schotland en op veertienjarige leeftijd begon hij tuba te spelen. Na twee jaar opleiding bij het Junior Department of the Royal Scottish Academy of Music and Drama, werd hij geselecteerd om er zijn studies verder te zetten onder leiding van Tony Swainson. In 1995 behaalde hij een B.A. Degree in Musical Studies. Hij voltooide zijn opleiding postgraduaat aan het Richard Strauss Konservatorium in München (D) onder leiding van Tom Walsh.
Mark trad op met o.a. de Münchner Philharmoniker, het Symphonie-Orchester des Bayerischen Rundfunks, de Bayerische Staatsoper, het orkest van de Norddeutsche Rundfunk, het orkest van De Munt, de VRO, het Scottish National Orchestra, het B.B.C. Scottish Symphony Orchestra en het Jeunnesses Musicales World Orchestra. In 1999 veroverde hij een plaats in de Orchesterakademie der Münchner Philharmoniker.
Hij heeft talloze werken in première laten gaan, o.a. heel wat stukken die voor World Brass geschreven zijn door componisten als Jan Koetsier en Mauricio Kagel. Hij is ook actief in de wereld van de hedendaagse muziek en van de kamermuziek en wel door zijn samenwerking met groepen als het Hermes Ensemble en Champ d'Action. Mark is tevens lid van het World Brass Ensemble.
In 2001 ging hij aan de slag als solo-tuba in deFilharmonie in Antwerpen.

Selectieve discografie als medewerker

SalomeSalome (2007)
opera
Ottone Brass Quintet, Steven Verhaert