Pascale Rubens

Categorie:muzikant, docent
Genre(s):hedendaagse folk
Instrument(en):diatonische accordeon, viool, zang
Contact van:Toon Van Mierlo
Huidig/voormalig lid van:Musaraigne, Naragonia, Naragonia Quartet

Biografie

Pascale Rubens volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon.

In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen- als buitenland op. Enkele jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff, een sextet waarin de doedelzak centraal staat.

In 2003 richt Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia op en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld. Naragonia speelt in Nederland, Ierland, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Portugal, Polen, Zwitserland, Kroatië... In de afgelopen 15 jaar brengt de groep 7 cd's uit, waaronder 3 met het Naragonia Quartet.

Doorheen de jaren neemt Pascale ook aan heel wat muzikale projecten deel waaronder de theatervoorstelling "Boom" (Theatergezelschap Tal en Thee) met wie ze sinds 2015 toert.

Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan de muziekacademies van Schoten en Genk en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen-en buitenland.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Limburgs folkkoppel Pascale Rubens en Toon Van Mierlo (03.2011)