Henk de Laat

Categorie:muzikant
Genre(s):Wereldmuziek, Jazz
Instrument(en):zang, basgitaar, gitaar
Huidig/voormalig lid van:MuStique, Bord du Nord, Enrique Tarde, Melike

Biografie

Henk De Laat studeerde succesvol aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1988 zijn diploma lichte muziek behaalde. Daarna kreeg hij nog twee jaar zangonderwijs van Deborah Brown en Gé Titulaer. Later ontwikkelde hij zijn stem verder bij Henry Chef d'Orge in Parijs die hem een natuurlijke manier van zingen aanleerde.
Als veelzijdig begeleider speelde hij met grote namen als Shirley Bassey, Deborah Brown, Marjory Barnes, Dee Daniels, Bob Mincer en Bob Malach. Gedurende twee jaar maakte hij deel uit van de band van Denise Jannah waarmee hij o.a. op het North Sea Jazz festival speelde.

In 1996 kwam zijn eerste CD "But Beautiful" uit waarvoor hij een warme aanbeveling kreeg van Toots Thielemans.In België componeerde hij voor theatergezelschappen zoals Theater Tol. Speelde bij verscheidene groepen zoals: Mike Zinzen, Walpurgis, Pieter Embrechts, Jokke Schreurs, Gezien,gezegd en gezongen met Yvonne Walter, Antje De Boeck en Els Dottermans.

Hij toerde met Eric Vloeimans door Saoedi Arabië en speelde en zong met de Frits Bayens Bigband in Montreal voor een 15.000 koppig publiek.
Momenteel is hij actief in de projecten: Enrique Tarde, Bord du Nord, Melike, MuStique, Ramses en Sabien Tiels.
Hij brengt zijn optredens op een persoonlijke, spontane manier, waarbij ook van de subtiele, expressieve en unieke eigenschappen van de menselijke stem gebruik wordt gemaakt. Hij speelt zoals hij zingt en zingt zoals hij speelt.

Op zijn vele reizen heeft hij zijn muzikaal hart verloren in Brazilië wat niet meer weg te denken is uit zijn muziek. Hiervan getuigt zijn nieuwe CD “Breaking through the shadows” met eigen Braziliaans geïnspireerde songs, opgenomen in Italië, Duitsland en België.