Peer Baierlein

Toon enkel: Peer Baierlein, Peer Baierlein Quartet

Categorie:muzikant
16.05.1972
Genre(s):Jazz, electronica
Instrument(en):trompet
Contact van:Jazzisfaction
Huidig/voormalig lid van:Electric Miles Project, Jazzisfaction, Peer Baierlein Quartet, fabrizio graceffa quartet

Biografie

Peer Baierlein is in 1972 in Stuttgart (Duitsland) geboren en leeft sinds 10 jaar in België. Op 16-jarige leeftijd koos hij voor een carrière als muzikant. In 1997
behaalde hij aan de Hochschule für Musik in Keulen het diploma van orkestmuzikant en zelfstandig muziekleraar. Daarna volgde hij een jaar les aan de 'Deutsche Oper' in Berlijn.

Vervolgens verhuisde hij naar Leuven en studeerde er aan het Lemmensinstituut ‘Jazz en Lichte Muziek’ (hoofdinstrument trompet) bij Bert Joris.

In 2002 behaalde Peer er het diploma van ‘Meester in Muziek’ en in 2003 het diploma ‘Specialisatie lead-trompet voor BigBand’. Gedurende zijn studies heeft hij een jaar in New York geleefd, gespeeld en gestudeerd.

Tussen 2005 en 2007 studeerde Peer Baierlein ‘Klassieke compositie’ bij Piet Swerts, eveneens aan het Lemmensinstituut. Van 2007 tot 2009 was hij student voor film-muziek en klassieke compositie in Walonië.

Hij is stichter van de groep ‘Jazzisfaction’ (nu ‘Peer Baierlein Quartet’) en het ‘Electric Miles Project’. In 2009 heeft hij samen met Anu Junnonen een duo project voor trompet, zang en electronische  muziek opgericht. 2009 is ook het stichtingsjaar van het duo met Roald Baudoux voor electro-akoestische muziek.

Selectieve discografie

CyclesCycles (2009)
Jazz
Peer Baierlein Quartet