Aurélie Guerreiro Viegas

Categorie:muzikant
Ottignies, 23.09.1980
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):zang, harp

Biografie

Aurélie Guerreiro Viegas werd in 1980 in Ottignies geboren als dochter van een Portugese vader en een Belgische moeder. Zij startte met harplessen op zesjarige leeftijd aan de Academie van Court-Saint-Etienne bij Brigitte Pichal. 
In 2003 studeerde Aurélie af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck en behaalde een onderscheiding zowel voor het diploma harp als voor de finaliteit kamermuziek. In 2005 werd haar in hetzelfde conservatorium het Post Master diploma met grote onderscheiding toegekend. Zij volgde verschillende masterclasses o.a. bij Skaila Kanga, Fabrice Pierre, Frédérique Cambreling, Francette Bartholomée, Yvette Colignon en Jana Bouskova bij wie ze ook nog een jaar vervolmaking volgde. 
Ze is titularis van de harpklas aan het Stedelijke Conservatorium van Mechelen en aan de academie van Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze geeft ook regelmatig les in muziekkampen (Lemmensinstiuut en Respiro de ll’ Arte). 
Aurélie is ook zeer actief als orkestmuzikante. Zij werkt als freelance met verschillende ensembles o.a. Prima la Musica, Il Novecento en begeleidt ook regelmatig verschillende koren (Vocaal Collectief, Concinite, Vocaal Ensemble Freya, ...). 
Als soliste trad ze op met orkest o.a. met de Danses van Debussy, het Concerto van Haendel en het Concerto voor fluit en harp van Mozart. Ze gaf recitals o.a. in ‘Seduced by Harps’, ‘Jong geluid’, het ‘Festival der Voorkempen’ en het ‘Festival des Vaux de Cernay’ (Fr). Voor haar soloconcerten kreeg ze het label ‘Jong Talent’ van de Vlaamse gemeenschap. 
Aurélie voelt zich sterk aangetrokken tot de kamermuziek. In 2001 stichtte ze samen met medestudenten het ensemble ‘Echo!‘. In 2008 vormde ze ook een duo met zang en harp, met mooie liederen van o.a. Fauré, Scarlatti, ...
Ze was enkele jaren de Belgische correspondente voor de ‘World Harp Congress Review’. 
In september 2007 begon Aurélie met een nieuwe uitdaging: het importeren en verkopen in België van de beste harpen ter wereld: de Lyon & Healy harpen. Aurélie hoopt met haar professioneel advies alle harpisten te enthousiasmeren voor de mooie volle klank van deze harpen. 

Selectieve discografie als medewerker

L'abbé LisztL'abbé Liszt (2017)
romantiek
Joris Verdin, Franz Liszt, Hendrik Vanden Abeele, Psallentes