Sven van Calster

Categorie:componist, muzikant
Merksem (Antwerpen), 1981
Genre(s):20ste eeuw
Instrument(en):eufonium

Korte beschrijving

componist, arrangeur, muzikant

Biografie

Geboren in 1981 te Merksem begon Sven Van Calster op 6 jarige leeftijd muziek te studeren aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woordkunst “Jozef Pauly” te Ekeren. Nadien zette hij zijn studies verder aan de kunsthumaniora te Antwerpen bij Bart Van Neyghem, Euphonium, en Freddy Vander Koelen, Piano.

Na het behalen van het einddiploma aan de Kunsthumaniora vervolgde Sven Van Calster zijn muziekstudies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij studeerde er o.a. Euphonium in de klas van Frans Violet, ha-fa-bra directie in de klas van Dirk De Caluwé en arrangement bij Jan Hadermann.

In het voorjaar van 2001 krijgt hij de verantwoordelijkheid over het jeugdorkest van “Vrede & Vermaak” uit Kontich waar hij begin 2002 ook de leiding krijgt van het groot harmonieorkest van deze vereniging. Verder dirigeert hij het jeugdorkest “The Musicfriends” uit Brecht en de fanfare “Sancta Cecilia” uit Meerle.

Als componist-arrangeur duikt hij in 2000, met zijn eerste werk "Horizons", dat hij opdraagt aan het Blazersensemble, de muziekwereld in. Hij heeft assistentie verleend bij de arrangementen van Serge Grainsbourg en Tom Barman (dEUS) voor Brugge 2002 en werkt als orkestrator samen met filmcomponist Brian Clifton (bekend van eLLektra met Axelle Red, Suske en Wiske,…). Hij schreef een kindermusical die in april 2005 in première ging.

Parituren: Beriato

Selectieve discografie als componist

Musica FestivaMusica Festiva (2006)
20ste eeuw
Manu Mellaerts, Sven van Calster, Bert Appermont, Bart Picqueur
Fables and FantasiesFables and Fantasies (2005)
20ste eeuw
Bert Appermont, Willy Fransen, Jan Rypens, Sven van Calster, Stef Minnebo

Verwante items in de databank

Organisaties:Beriato Music (uitgever)