Bart Van Kerchove

Categorie:muzikant, componist
Lokeren, 1976
Genre(s):20ste eeuw
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Aram Ensemble

Korte beschrijving

pianist, leraar, componist

Biografie

Bart Van Kerchove begon zijn pianostudies aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren, in de klas van Lieve Saerens. Daarna behaalde hij zijn Meesterdiploma piano aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, in de klas van Johan Duijck, met grootste onderscheiding.
Hij is laureaat van verschillende nationale wedstrijden zoals de Cantabile-pianowedstrijd en Axion-classics.
Met pianiste An Hoorelbeke vormt hij sinds 1998 het Ganda2uo. Samen volgden zij meestercursussen kamermuziek in Nederland bij o.a. Klara Würtz, Ellen Corver en Paul Komen.
Voorts is hij pianist bij het Aram-ensemble dat werd opgericht in 2002. Met dat ensemble volgde hij meestercursussen bij het Danel kwartet en Jan Michiels.
Sinds 2000 is hij verbonden aan het Stedelijk Conservatorium te Oostende, als leraar piano, samenspel en AMV, en sinds 2003 aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze, als pianobegeleider.
Hij begeleidt regelmatig koren op wedstrijden of festivals, ook in het buitenland.
Bart Van Kerchove is ook actief als componist: hij volgde compositie- en instrumentatielessen aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Jan Van Landeghem.

Selectieve discografie als componist

Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)
Miniaturen voor archipelMiniaturen voor archipel (2000)
20ste eeuw
Kris Matthynssens, Pieter Stas, Goeyvaerts Strijktrio, Jan Van Landeghem, Bart Meynckens, Stefaan De Bruyne, Bart Van Kerchove, Boudewijn Buckinx (...)