Annelies Broeckhoven

Categorie:muzikant
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):viool

Korte beschrijving

Violiste

Biografie

Annelies startte haar vioolstudies op zesjarige leeftijd bij mevrouw W. Druwé. Toen ze negen was ging ze naar het stedelijk conservatorium van Mechelen waar ze gedurende zes jaar studeerde bij de heer F. Van De Vondel. Toen ze de graad H3 met 98% van de punten had behaald, trok ze op vijftienjarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze les kreeg van Igor Oistrakh en mevrouw Gorniak. Ze studeerde er af in 2001.

Annelies werd laureaat van de Charles De Beriot wedstrijd en de wedstrijd van het Gemeentekrediet. Ze werd reeds jong concertmeester van verschillende orkesten en ook bij verschillende symfonische projecten.

Ze gaf al verscheidene recitals en stond als soliste geregeld op het podium met gerenommeerde orkesten, dit zowel in binnen- als in buitenland. Momenteel is ze vaste vervanger in het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en werkt ze ook in het Symfonieorkest van Vlaanderen en het Vlaams Radio Orkest.

In 1993 richtte Annelies een eigen vioolklas op (de mini-notenkrakers) voor kinderen vanaf vier jaar. Ze geeft ook les op stages van Jeugd en Muziek Brussel.

Selectieve discografie als medewerker

Katarina Bassez & EnsembleKatarina Bassez & Ensemble (2011)
20ste eeuw, romantiek, barok
Katarina Bassez, Tomaso Antonio Vitali, Georges Enesco, Manuel De Falla, Johannes Brahms, Max Bruch, Jacob Gade, Nicoló Paganini (...)
Camerata EnkabaraCamerata Enkabara (2007)
barok, 20ste eeuw, Latijns-Amerikaans, romantiek
Edvard Grieg, Georg Philipp Telemann, Camerata Enkabara, Henry Raudales, Astor Piazzolla, Henri Vieuxtemps, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss (...)