Chris Van Tongelen

Categorie:muzikant
Duffel, 04.06.1968
Genre(s):musical, Populair / Varieté
Huidig/voormalig lid van:De Romeo's

Biografie

Op 4 juni 1968 in Duffel zag acteur en zanger Chris Van Tongelen voor het eerst het levenslicht.

Zijn eerste musicalproject was “Oliver!”, de musical naar het bekende verhaal van Charles Dickens. De productie werd gebracht door zijn school S.R.C. in Mechelen, waar hij Moderne Talen studeerde.
In 1995 verscheen hij reeds op TV in “Lili & Marleen”. De professionele musicalcarrière van Chris begon in 1996 met de musical “Chess” van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In deze ABBA-musical was Chris te zien als Frederick Trumper. Van theater naar tv verscheen hij eventjes als Dr. Robin in de VTM-serie “Familie”.

Daarna ging het snel voor Chris. Richting Duitsland, voor de musicals “Gaudi” als Don Parker en “Gambler” als de Gambler. Weer aangekomen in Vlaanderen breekt voor hem een prinsentijd aan. In 1998 brengt Studio 100 een eerste musicalproductie “Sneeuwwitje”, waar Chris aan de zijde van Sanne de rol van de Prins vertolkt. Een jaar later volgt de musical “Assepoester”, waar hij dit keer aan de zijde van Maike Boerdam, de rol van de Prins vertolkte. Bij Music Hall maakt hij zijn intrede in de concertversie “Jesus Christ Superstar” als Petrus.

Gebeten door het musicalgenre, neemt Chris een full-cd op, met bekende nummers uit musicals in een eigen bewerkte versie “Music from the Heart”. Als vervolg komt er het idee van een eigen uitgewerkte show “Musicals from the Heart”. Samen met partners van Make My Day en Axevent toert hij door Duitsland, Zwitserland, Nederland en Vlaanderen.
In 2000 breng het Koninklijk Ballet van Vlaanderen een compilatieshow “Jubilee 15”, vanwege het 15-jarige bestaan van hun musicalafdeling. Als Jesus voor de stukken uit “Jesus Chris Superstar” en Tony uit “West Side Story”, is Chris te bewonderen qua zang, dans en spel.
Kort daarna wordt de musical “Ben” aan het grote publiek voorgesteld, die een hele tijd zou lopen in de Waagnatie in Antwerpen. In deze productie waren 4 rollen voor Chris weggelegd: Johan, Jan, Harry en Jean-Paul. Het succes van “Ben” kon niet zijn, en deze productie werd vroegtijdig beëindigd.

2002: trekt Chris voor het eerst naar Amsterdam om er te verschijnen in de musical “Grace”, als Prins Rainier van Monaco. Een druk jaar voor hem, want in de zomermaanden combineerde Chris de repetities van “Zaad van Satan” en Romeo & Julia”. In augustus gaf de productie “Zaad van Satan” 8 spectaculaire voorstellingen, met Chris in de hoofdrol Thomas. Ondertussen ging ook de productie “Romeo & Julia” van Music Hall in première, waar Chris te zien is als Tybalt. Hierin kan je hem nog zeker tot januari bewonderen, alsook op de CD.

Tussendoor treedt hij ook nog op met zijn eigen coverband “B@ng!”,speciaal voor festiviteiten en bedrijfsfeestjes.
Als zanger is Chris dan weer te horen op de 3de Flikken-CD, muziek uit de serie.
De musical "Roméo & Julia" boekt enorm succes. De musical is momenteel verlengt tot 16 maart 2003, en de laatste verlenging loopt tot 30 maart. Dan valt definitief het doek voor het massaspectakel. Maar niet getreurd, want er zijn reeds onderhandelingen voor een tournee door Nederland met de Vlaamse cast. Alleen is nog niet zeker of de hele cast mee zal gaan.

Voor de Vlaamse versie van "Oliver!" van Event-Team heeft Chris, samen met Zaad van Satan- en Familie-collega Hilde Van Wesepoel, het peterschap aanvaard. Deze musical gaat in première op 1 juli 2003.

Maart 2003: Er werd bekendgemaakt dat Chris de rol van Tybalt weer op zich zal nemen in de hernemingen van Romeo & Julia, samen met Davy Gilles in de rol van Romeo, Mark Tijsmans in de rol van Benvolio en Dieter Verhaegen als Mercutio.

Famous!. Een spetterende musical highlight show met Chris Van Tongelen, Hilde Van Wesepoel, Frank Hoelen en Liv Van Aelst. Met als dansers het ensemble van Event-Team.

Chris is in 2003 te zien in de prachtmusical Fiddler on the Roof.

Selectieve discografie

Zaad van SatanZaad van Satan (2002)
Hilde Norga, Johan Uytterschaut, Chris Van Tongelen, Hilde Van Wesepoel, Bert Appermont

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Op deze cd's alleen Vlaamse muziek (09.03.2011)