Patrick Mortier

Categorie:muzikant, uitgever, producer
Aalst, 02.11.1957
Genre(s):vocale jazz, cabaret, populair / licht klassiek, fusion, klassiek crossover, filmmuziek, soul & funk, pop, theatermuziek, musical, Latijns-Amerikaans, Klassiek
Instrument(en):trompet

Biografie

Patrick Mortier is een telg uit de muzikale Mortier-familie: Opa Oscar is trombonist en vader Alex trompettist. Hij laat er geen gras over groeien en op 6-jarige leeftijd start hij aan de muziekacademie van Aalst. Hij speelt zijn eerste noten trompet in de plaatselijke Harmonie “Hand aan Hand”. Op z'n 14de gaat Patrick naar Gent om er aan de Kunsthumaniora zijn muzikale kwaliteiten ten volle te benutten. Op deze leeftijd zet hij ook de eerste stappen in de praktijk en gaat samen met Pa Alex meespelen in
“The Actif Club”, een Aalsters dansorkest met grote klasse.
Hij vervolgt zijn klassieke studies aan de Conservatoria van Gent en Brussel.
Als 16-jarige knaap staat hij al voor de klas: aan de muziekacademies van Aalst en Zottegem onderwijst hij "Notenleer", "Samenspel"
en "Koperen blaasinstrumenten".
Ondertussen doet hij zijn eerste ervaringen op als studiomuzikant en speelt hij mee in diverse Big Bands, overigens één van zijn grote passies.

In 1988 stopt Patrick met lesgeven om zich volop te kunnen wijden aan het oprichten van een eigen muziekuitgeverij PMP Music en de verdere ontwikkeling van zijn specialisatie in het lichtere muziekgenre (als muzikant, arrangeur, auteur, componist, producer en orkestleider). Patrick Mortier is van alle muzikale markten thuis en door zijn brede muzikale interesses en passies is hij momenteel één van de meest gevraagde studiomuzikanten en één van de belangrijkste allround trompettisten in ons land.
Een greep uit zijn muzikale activiteiten: hij heeft ervaring met Dansorkesten, Big Bands, Jazz Combo’s, Cabaret, Theater, Klassiek- en Kamermuziekorkesten, Rock-, Salsa-,Pop- en Funkgroepen. Hij was dirigent van de Aalsterse Big Band van 1998 tot 2002, ging op buitenlandse tournees met Soulsister, Vaya Con Dios, Niagara, Natalie Cole,Shirley Bassey, Demis Roussos, Caravelli, e.a. Patrick deed studio-opnamen voor: Vaya Con Dios, Maurane, Soulsister, Claude Nougaro, Clouseau, Johan Verminnen, Niagara, Helmut Lotti, The Dinky Toys, Khadja Nin, Stef Bos, Will Tura, Gilbert Montagnée, Jo Lemaire, Belle Perez, e.v.a.
Hij had tevens de muzikale leiding en was arrangeur van het Swingpaleis-orkest, Radio 2 Band en Idool Big Band.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Rechtbank plaatst Uradex onder voorlopig bewind (02.12.2004)