Bert Van Herck

Categorie:componist, hedendaagse componist, koor
Wilrijk (Antwerpen), 11.11.1971
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags

Biografie

Bert Van Herck werd geboren in Wilrijk op 11 november 1971. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde de laureaatsdiploma’s piano en muziekgeschiedenis, alsook de meestergraden kamermuziek en schriftuur/compositie (bij Luc Van Hove). Hij verdiepte zich verder in de compositie aan de hand van privélessen bij Luc Brewaeys en ontmoette verscheidene componisten tijdens masterclasses en zomercursussen (o.a. J. Harvey, W. Rihm, G. Grisey, H. Lachenmann, M. André en M. Stroppa). Zijn werken werden gespeeld in België, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Hongarije door onder meer Ensemble Intercontemporain, Spectra en Champ d’ Action.
Door zijn interesse in hedendaagse muziektheorie nam hij deel aan de "Orpheus Academy 2003" en gaf hij lezingen op de "Hull University Music Analysis Conference" en de "International Spectral Music Conference" te Instanboel.
Zijn functie als leraar piano, harmonie, praktische harmonie, kamermuziek en muziekgeschiedenis aan het Mechelse conservatorium heeft hij sinds september 2005 onderbroken om zich verder te bekwamen aan de Harvard University in Cambridge (Massachusetts) bij Chaya Chernowin en Magnus Lindberg.

©2006 Tom De Haes, voor MATRIX

Selectieve discografie als componist

Fingerprints - Signaturen van componerend VlaanderenFingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen (2011)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Bert Van Herck, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Simon De Poorter, Annelies Van Parys, Klaas Coulembier, Stéphane Vande Ginste, Noor Sommereyns (...)
CantabileCantabile (2008)
20ste eeuw
Stéphane Vande Ginste, Tom De Haes, Ludo Claesen, Bert Van Herck, Peter Thys, Geert D'hollander, Bernard Baert, Stefaan De Lange (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Minimal Music in de Lage Landen (22.10.2003)