Johan Boudry

Categorie:componist, muziekleraar, muzikant
24.10.1954
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Instrument(en):orgel

Biografie

Boudry studeerde, na de kunsthumaniora in het Lemmensinstituut te Leuven, verder te Gent aan het Koninklijk Muziekconservatorium, waar hij Eerste Prijzen behaalde voor notenleer, geschreven harmonie, praktische harmonie, orgel, contrapunt en fuga.
Hij behaalde het Hoger Diploma voor orgel te Mons bij Stéphane Detournay en speelde talrijke concerten in België, Nederland, Duitsland en Engeland.
Boudry doceert sinds 1984 aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent (de huidige Hogeschool voor Muziek en Dramatische Kunst) de vakken Begeleidingspraktijk en Orgel. Hij behaalde premies in Proviciale toernooien van West- en Oost Vlaanderen voor koorcomposities.
Composities: hij nam een cd op met 20 eigen koorwerken (10 negrospirituals en 10 kerstliederen.) en schrijft regelmatig orgelmuziek. Zijn « Choral Varié op.20 » diende als opgelegd werk voor de Axis-wedstrijd in 2000.

Boudry is leraar orgel en begeleidingspraktijk aan de Academie voor Podiumkunsten, deeltijds kunstonderwijs te Gent.

compositielijst: zie website Johan Boudry
uitgeverij: Lantro
(info: website Johan Boudry)

Selectieve discografie als componist

Fingerprints - Signaturen van componerend VlaanderenFingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen (2011)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Bert Van Herck, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Simon De Poorter, Annelies Van Parys, Klaas Coulembier, Stéphane Vande Ginste, Noor Sommereyns (...)

Verwante items in de databank

Organisaties:Lantro Music Belgium (uitgever, muziekorganisaties)