Inge Van de Kerkhove

Categorie:muzikant
Instrument(en):zang (sopraan)

Biografie

De Belgische sopraan Inge Van de Kerkhove studeerde zowel piano als zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. In 1999 behaalde ze er het diploma van “Meester in Muziek” met grote onderscheiding. In datzelfde jaar werd ze 1° laureaat van de “Rotarywedstrijd voor jonge vocalisten”. Ze zette haar studies verder onder begeleiding van Barbara Schlick. Bovendien volgde ze masterclasses in de Operastudio Vlaanderen bij René Jacobs, Robert Carsen en Guy Joosten.
Van de Kerkhove debuteerde in een productie van Francesca Caccini’s “La liberazione di Ruggiero dall’isola d’Alcina” met het barokorkest Musica Antiqua Köln. Daaropvolgend soleerde ze met verschillende ensembles op talrijke internationale festivals. Ze vertolkte werk van Monteverdi met het Currende Consort in het Concertgebouw Amsterdam. Op het festival Musica Sacra (Maastricht) zong ze werk van Carissimi en tijdgenoten met het ensemble In Stil Moderno. Ze was ook te horen in de Fairy Queen met Nuova Prattica (olv. Ryo Terakado). In Japan vertolkte ze Arion van Campra en Orphée van Clérambault, alsook werk van Bach. Met het orkest Israel Camerata Jerusalem vertolkte ze De Profundis van Delalande en vervolgens was ze te horen met het ensemble La Petite Bande in werken van Schütz, de Motetten van Bach, Der Tod Jesu van Graun en de Matthäuspassion van Bach. Met ditzelfde ensemble debuteerde ze in de rol van Pamina in een concertante versie voor het Festival van Vlaanderen (Bozar en de Singel).
Van de Kerkhove was deze zomer op het Festival de Beaune met La Petite Bande (Zauberflöte-Mozart) en op de Festivals van Chaise-Dieu en Périgueux met Musica Antiqua Köln.
Onlangs werd ze laureaat van de Internationale Solistenwedstrijd voor Oude Muziek in Brunnenthal (Oostenrijk)(voorgezeten door Ton Koopman).
In 2003 werkte ze mee aan de cd-opname van Grauns Der Tod Jesu voor het label Hyperion en aan een opname van de Motetten van Bach voor het label Challenge, beide olv. Sigiswald Kuijcken.

Selectieve discografie

Mozart Wolfgang Amadeus - Die ZäuberflöteMozart Wolfgang Amadeus - Die Zäuberflöte (2004)
classicisme
Marie Kuijken, La Petite Bande, Sigiswald Kuijken, Inge Van de Kerkhove, Philip Defrancq, Wolfgang Amadeus Mozart, Sigiswald Kuijken

Selectieve discografie als medewerker

Graun - Der Tod JesuGraun - Der Tod Jesu (2004)
barok
La Petite Bande, Ex Tempore, Carl Heinrich Graun, Sigiswald Kuijken