Steven Delannoye

Toon enkel: Steven Delannoye, Steven Delannoye trio

Categorie:muzikant
Tielt, 16.05.1983
Genre(s):Jazz, free & experimental jazz
Instrument(en):altsaxofoon, sopraansaxofoon
Contact van:Sammy's On The Bowery, Steven Delannoye trio
Huidig/voormalig lid van:Tuesday Night Orchestra, Sammy's On The Bowery, Steven Delannoye New York Trio, Sander De Winne Group, Ag8tet, DelVitaGroup, Steven Delannoye / Nicola Andrioli Duo, Steven Delannoye trio

Korte beschrijving

Saxofonist Steven Delannoye is één van de vaandeldragers van de jonge Belgische jazz.

Biografie

Saxofonist Steven Delannoye (°1983) studeerde aan de jazzafdeling van het Lemmensinstituut bij Frank Vaganée. Hij kreeg o.a. ook les van John Ruocco en Ben Sluis, en volgde workshops bij Phil woods, Dave Liebman, Bob Mintzer en Bill Carrothers...

Delannoye is bandleader en saxofonist van het door hem opgerichte “NewGroove” sextet, het “Steven Delannoye Trio” en het free-jazz trio “Mopti". Daarnaast speelt hij bij het “Peter Hertmans sextet”, het “Steven Hellemans Quartet”, het quartet “Actual Proof” met de Zuid-Franse drummer Louis Favre, de “Young Jazz Ensemble” bigband, het “Simon Witvrouw Trio” en de "Mucho gusto bigband".

Verder deelt hij ook geregeld het podium met zijn vroegere collega’s van het conservatorium en met bekende Belgische jazzmuzikanten waaronder Peter Hertmans, Bruno Castellucci, Sal La Rocca, Otti Van Der Werf, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Philip Aerts en Ron Van Rossum.

Delannoye trok enige jaren terug naar NY. Hij ontmoette er bassist Desmond White en drummer Jesse Simpson. Het klikte tussen hen en het New York Trio was geboren. Tijdens hun concerten in België, nodigen ze saxofonist Frank Vaganée uit.

Selectieve discografie

Midnight suiteMidnight suite (2009)
Jazz
Steven Delannoye trio

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Steven Delannoye (12.2013)
'Het belangrijkste is diepgang' (01.09.2009)
West-Vlamingen breken door in Belgische Jazz-scène met tournee (15.04.2009)