Filip Demeyere

Categorie:muzikant
Instrument(en):klarinet
Huidig/voormalig lid van:Flanders Clarinet Quartet

Biografie

Filip Demeyere werd geboren in 1969. Hij was student van Walter Boeykens te Antwerpen en behaalde zijn meestergraad aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is als lesgever verbonden aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Brugge. Naast freelance werk in diverse klassieke ensembles en orkesten (o.a. het VRO-orkest) is hij vooral actief op het gebied van de jazz en de lichte muziek. Als leider klarinettist van “the Dixie Stompers”, een New Orleans band, als klarinettist-saxofonist bij “The Concord Jazz Ensemble”. Met dit laatste ensemble speelde hij tweemaal op het “Montreux Jazz Festival” en begeleidde o.a. Toots Tielemans, James Morisson, … In 2003 verzorgde hij een tournee door Japan met het “Masahiro Takigawa Quartet”.

Selectieve discografie

Concert d'aujourd'huiConcert d'aujourd'hui (2002)
20ste eeuw
Flanders Clarinet Quartet, Tom Daans, Filip Demeyere, Conrad Onclin, Karel Plessers, Pedro Iturralde, Heiner Wiberny, Astor Piazzolla (...)
Flanders Clarinet QuartetFlanders Clarinet Quartet (1997)
20ste eeuw
Bob Van de Velde, Filip Demeyere, Conrad Onclin, Tom Daans, Flanders Clarinet Quartet, Frits Celis

Auteur van

Kunstencentrum De Werf Brugge: een organisatorische doorlichting van de jazzwerkingKunstencentrum De Werf Brugge: een organisatorische doorlichting van de jazzwerking (2008)
Jazz
Filip Demeyere

Selectieve discografie als medewerker

In Concert vol. 1In Concert vol. 1 (1991)
Klassiek
Het Vlaams Klarinettenkwartet, Raymond Decancq, Scott Joplin, David Bennett, George Gershwin, Stewart Smith, Clare Grundman, Kenneth A. Wilson (...)