Steven Cassiers

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz
Instrument(en):drums
Contact van:Galore
Huidig/voormalig lid van:Ewout Pierreux Trio, Sammy's On The Bowery, Dez Mona, The Circle, Galore, DAAU, Dans Dans

Biografie

Steven Cassiers (1981) begon zijn muzikale leven in de kunsthumaniora, waar hij het vijfde en zesde jaar pop/jazz volgde. Zijn drumleraar daar was toen Koen Liekens, waarna hij een jaar vervangles kreeg van Lieven Venken en was hij klaargestoomd voor het grotere werk in het conservatorium. Daar kreeg hij in de kandidatuur les van Jan de Haas, en volgde hij in zijn eerste meestergraad les bij Dre Pallemaerts. Momenteel krijgt Steven les van Martijn Vink.

Buiten het conservatorium volgde Steven een paar keer de jazz-zomerstage in Dworp waar hij lessen kreeg van een aantal groteheden in het vak zoals Billy Hart, Dre Pallemaerts, Rob Madna, Serge Lazaravitch, ... Verder volgde hij talloze workshops bij o.a. Willie Jones III, Mark Turner, Chander Sardjoe, David Liebman, Mark Murphy, ...

Steven speelt ook in een aantal andere vaste formaties, zo behaalde hij met Vice Versa een eerste prijs op de 37ste nationale wedstrijd voor muziek woord & dans 'Axion Classics' in 2001, en werkt hij momenteel aan Cosa Nova, een productie die muziek, dans en film combineert. Ook was Steven reeds te horen op verschillende podia met o.a. Christophe Erbstösser, Bart van Caenegem, Jef Neve, Piet Verbist, Sara Meyer, Ewout Pierreux, Free Desmyter, Pascal Schumacher, enz.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Buster biedt onderdak aan nieuw jazzfestival (14.04.2004)