Sophie Cavez

Categorie:muzikant
01.10.1982
Genre(s):hedendaagse folk
Instrument(en):diatonische accordeon
Contact van:Sophie Cavez & Baltazar Montanaro
Huidig/voormalig lid van:Urban Trad, Dazibao, Sophie Cavez & Baltazar Montanaro, Knopf Quartet, KV Express, Viva NiƱas

Biografie

Sophie is autodidact. Ze begon 10 jaar geleden met het spelen van diatonische accordeon. Zij vervolmaakte zich tijdens stages bij Didier Laloy, Bruno Le Tron, Filippo Gambetta,…

Binnen haar huidige groep Dazibao, waar ze zowel accordeon als percussie speelt, wordt Arabische folk gemengd met invloeden uit de flamencomuziek. Deze groep heeft een track opgenomen op de CD Jongfolk en heeft al op grote podiums zoals Folkfestival van Dranouter of Flagey opgetreden.

Ze toert met Raphy-Rafael in België en Frankrijk met een programma voor kinderen, samen met André Klenes, Frédéric Malempré, Alain Pierre, … Samen met Thierry Vassias begeleidt ze de zanger Bela.

Vanaf 2004 is ze accordeonist bij Urban Trad. Met als begeleider van Yves Barbieux treedt die groep op de grootste podiums van Belgïe en is bekend zowel in Belgïe als in het buitenland dankzij hun 2de plaats op Eurosong van 2003.

Ze maakt samen met Anne Niepold, Vincent Ansaldi en Jonathan De Neck deel uit van Knopf Quartet, quatuor à boutons. Deze brengen een eclectisch programma brengen voor vier diatonisch accordeons. Met de groep Tradi-son verzorgt ze een schoolprogramma rond traditionele instrumenten.

Verder speelt ze nog in de groep Afrolka, waarin de ontmoeting tussen Afrikaanse ritmes, folk en jazz centraal staat, samen met Rémi Decker en Philippe Laloy, …

Vaak is ze ook gastmuzikant in verschillende groepen (Luc Pilartz'band, Philippe Vauchel, Turlough) als vervanging van de Waalse accordeonist Didier Laloy. Ze geeft zowel privélessen als stages, onder andere tijdens de folkweekends in Borzée.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het Grote folkdebat (01.2013)
Belgische revival van de trekzak (12.2008)
Sophie Cavez aan vooravond van folkfestivalseizoen (07.2008)
Sophie Cavez aan vooravond van folkfestivalseizoen (06.2008)