Karel Van Marcke

Categorie:componist, muzikant
Oostende, 1967
Genre(s):Jazz, filmmuziek, Klassiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Jambangle, Chroma

Biografie

Karel Van Marcke (Oostende 1967) behaalde de eerste prijzen notenleer, slagwerk en het meesterdiploma Composing & Arranging Jazz en Lichte Muziek (met diplomasupplement piano) aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

De cd’s “Trinity Song” en “Remembrance” en een tournee in het kader van de Jazzlabseries (2002) met zijn dertien koppige big band Jambangle, werden met veel lof onthaald door de pers en het publiek.

Hij won twee BAP Sabam compositie prijzen ( 2000 & 2005 ) op het European Jazz Contest te Hoeilaart en was in 2001 gastcomponist aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

Doorheen de jaren kreeg hij diverse opdrachten: “Rotary Wheels“ symfonische ouverture ( Vlaams Radio Orkest ), 2 promotiefilms voor Eurostar London, “De Zotte Koning“ multimedia project ( Concertgebouw Brugge ), “Exploding Music“ samen met Bart Quartier ( Koninklijk Muziekconservatorium Brussel ), “Triptic “ octet voor koperblazers ( Solisten van het Nationaal Orkest van België ), “Strijkkwartet 1“ ( Le Quatuor de Luxembourg ), “Hommage“ piano & viool ( Aalsters Componistenplatform) , “Mijn Kappelekensbaan“, “Zappa meets Bond“, “Moenie worrie nie“, “Stop!“ ( Aalsters Componistenplatform), “Commenius project St Bavo 2005 & 2006“, “Birth of the Monday night suite“, “Conversations", “Music for organ“ (Internat. Orgelfestival Veurne), “Children“ pianosolo pieces. Samen met Michel Bisceglia ( producer Jambangle ) en Werner Bellon is hij reeds verscheidene jaren vast arrangeur voor de tekenfilmserie ‘Symfollies‘ (Ketnet, Japan, Korea, Duitsland, Frankrijk, e.a...) die kinderen op een spontane manier in contact brengt met klassieke muziek. Na verschillende jaren gewerkt te hebben met Jambangle, besloot Van Marcke zijn nieuwe band ‘Chroma‘ op te starten. Zangers David Linx en Geike Arnaert (Hooverphonic), Peter Hertmans (gitaar), Ingrid Weetjens (zang), Tuur Florizoone (accordeon) en Peter Schneider (percussie) werkten mee aan de CD “Radea“ (producer David Poltrock) en stelden deze in voor op het Blue Note Festival 2007 te Gent. Samen met Geike Arnaert schreef hij diverse nummers die ze in trio uitvoerden ter gelegenheid van het Klarafestival (10 september 2008).

Van Marckes ruime stijldiversiteit komt duidelijk aan bod in zijn vele composities en aan de hand van deze ervaringen hoopt hij zich een weg te kunnen banen naar de filmmuziek, zijn grootste passie.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Karel Van Marcke & Chroma (09.2007)