Dirk Lievens

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):viool
Huidig/voormalig lid van:Arco Baleno

Biografie

Dirk Lievens begon op achtjarige leeftijd viool te studeren bij Marie-Christine Springuel. Later werd Wilfried Deroo zijn leraar. Vanaf zijn zestiende studeerde Dirk Lievens bij Rudolf Werthen. Aan het conservatorium van Gent behaalde hij eerste prijzen voor viool en kamermuziek. Aan de Musikhochschule Köln behaalde hij het diploma Künstlerische Abschlussprüfung bij Johannes Prelle. In de klas van Marcel Lequeux in Gent behaalde hij het hoger diploma voor kamermuizke met grote onderscheiding. In 2000 werden zijn studies bekroond met de Meestergraad viool aan het Lemmensinstituut te Leuven. Als leraar is Dirk Lievens verbonden aan de stedelijke muziekacademie van Oostende en de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Gent. Hij maakt deeel uit van het Collegium Instrumentale Brugense.

Selectieve discografie

Earth tonesEarth tones (2009)
21ste eeuw / hedendaags
Arco Baleno, Peter Verhoyen, Dirk Lievens, Kaat De Cock, Stefaan Craeynest, Jan Verheye, Ann-Sofie Vande Ginste, Annelies Boodts (...)
ConversationsConversations (1999)
20ste eeuw
Arco Baleno, Peter Verhoyen, Dirk Lievens, Marleen Ydiers, Kaat De Cock, Stefaan Craeynest, Elisabeth Schollaert, Boudewijn Buckinx (...)

Selectieve discografie als medewerker

Mozart Amadeus Wolfgang - Flute QuartetsMozart Amadeus Wolfgang - Flute Quartets (2014)
classicisme
Arco Baleno, Wolfgang Amadeus Mozart
Hayd Franz Joseph - Divertimenti op. 38Hayd Franz Joseph - Divertimenti op. 38 (2012)
classicisme
Arco Baleno
BritanniaBritannia (2008)
20ste eeuw
Arco Baleno, John Rutter, Frank Bridge, Howard Blake, Gordon Jacob, Allan Stephenson
Carnaval des AnimauxCarnaval des Animaux (2003)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Peter Verhoyen, Arco Baleno, Frits Celis, Yves Bondue, Petra Vermote, Jan Huylebroeck, Marc Matthys, Boudewijn Buckinx (...)