Katelijne Burie

Categorie:muzikant
12.12.1974
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Narziss und Goldmund Pianotrio, Metaxis Pianoduo

Biografie

Katelijne Burie startte haar pianostudie bij Maria De Mil, Abel Matthijs en Claude  Coppens. Ze behaalde haar meesterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Naar aanleiding van haar eindexamen piano, dat ze met grote onderscheiding behaalde, werden haar de artistieke beurs Horlait-Dapsens en de speciale prijzen Van Cutsem, Ollin en Galliot toegekend. Ze vervolmaakte zich bij Philipp Nicolaï onder wiens leiding ze deelnam aan vele wedstrijden. Daarnaast volgde ze tal van masterclasses.
 
Katelijne behaalde de eerste prijs op de Bachwedstrijd, de wedstrijd Excellentia en op de Tweejaarlijkse Muziekwedstrijd van de Rotaryclub voor zang en piano. Verder werd ze laureate van verschillende concours in binnen- en buitenland.
 
Tot 2003 was ze lid van het Narziss und Goldmund Pianotrio waarmee ze het Konzert Diplom Kammermusik behaalde in de klas van het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik Köln. Ze vervolmaakte zich tevens bij het Florestan Trio (London) en het Altenberg Trio Wien. In 2002 werd het Narziss und Goldmund Pianotrio bekroond met de Debuutprijs Kamermuziek Jeugd en Muziek in het kader van Gouden Vleugels wat onder meer resulteerde in een concerttournee met het Vlaams Radio Orkest. Ze concerteerden in binnen- en buitenland en namen verschillende cd’s op met o.a. werk van Schubert, Dvorak en Sjostakovitsj.

Sinds 2010 is Katelijne lid van het Metaxis Pianoduo.

Ze is tevens verbonden aan de academie “de Kunstbrug Gent” als leerkracht piano en kamermuziek.

Selectieve discografie

Op gouden vleugels 2003Op gouden vleugels 2003 (2003)
Klassiek
Narziss und Goldmund Pianotrio, Wietse Beels, Mieke De Lauré, Katelijne Burie, Franz Schubert, Robert Schumann