Philippe Aerts

Toon ook: Philippe Aerts, Philippe Aerts Quartet

Categorie:muzikant
Brussel, 21.06.1964
Genre(s):Jazz
Instrument(en):contrabas (akoestische)
Huidig/voormalig lid van:Philippe Aerts Quartet, Michel Herr Trio, Bert Joris Quartet, Nathalie Loriers New Trio, Philippe Aerts Trio

Biografie

Op zijn veertiende krijgt hij van zijn vader, een talentvol amateurbassist, zijn eerste contrabas cadeau, terwijl die hem ook jazzplaten laat horen, met onder meer de bassist Ray BROWN. Dat is voor hem een openbaring. Philippe begint die platen meteen te beluisteren en toe te passen. Een jaar later (op zijn vijftiende) geeft hij zijn eerste Dixieland- en mainstreamconcerten.

Zijn spel wordt door vooraanstaande figuren gewaardeerd om zijn precisie en zijn hoogstaande begeleidingen, gebaseerd op enerzijds een grote kennis van de jazz en zijn roots en anderzijds zijn onmiskenbare inventiviteit.

Voortdurend op zoek naar de perfecte klank schept Philippe Aerts een hoogstpersoonlijke sound. Tegenwoordig is hij een van de meest gevraagde bassisten van West-Europa.

In december 1997 verhuist hij naar New York en speelt hij met het Toshiko Akiyoshi / Lew Tabackin Jazz Orchestra. In maart 2000 verhuist hij naar Zwitserland alvorens twee jaar later voorgoed naar België terug te keren, waar hij werkt met Philip Catherine trio, Richard Galliano trio et quartet, Martial Solal tentet, Nathalie Loriers, Ivan Paduart, Vladimir Cosma, Tineke Postma, Terri Lynn Carrington, Geri Allen, Michel Herr,...

In 2002 ontvangt Philippe AERTS Django d'Or.

Selectieve discografie als medewerker

Côté JardinCôté Jardin (2012)
Jazz
Philip Cathérine

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Django d'Or (14.11.2003)
Jazzkameraden! (15.10.2003)