Stephane Galland

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz
Instrument(en):drums
Huidig/voormalig lid van:Aka Moon, KD's Basement Party, Greetings from Mercury, Sunzoo Manley

Biografie

Op zijn drie jaar kreeg Stephane Galland zijn eerste drumstel en vanaf negen jaar volgde hij les klassieke percussie aan het Conservatorium van Huy. 

In zijn onophoudelijke zoektocht naar nieuwe muzikale experimenten leered hij Fabrizio Cassol en Michel Hatzigeorgiou kennen, met wie hij de groep Aka Moon oprichtte. Over de jaren nam Galland meer dan 50 cd’s op en speelde hij met een groot aantal bekende artiesten met internationale faam, zoals Oumou Sangare, Me’shell Ndegeocello, Baba Sissoko, Joe Zawinul, Joe Lovano, Toots Thielemans, Philip Catherine, Ozark Henry, David Linx, Axelle Red, Zap Mama, Novastar, Claron McFadden, Cristina Zavalloni.

Daarnaast drumde hij ook in erg uiteenlopende projecten gaande van opera tot dans. Galland was de drummer in Phillippe Boesman’s opera “Wintermärchen”, Anne-Theresa de Keersmaeker “In Real Time” dansvoorstelling en hij speel de meer dan 260 shows met de dansvoorstellingen “VSPRS” en “Pitié” van Alain Platel. 

In 2011 startte Galland zijn eigen project “Lobi” op met een bont groep van muzikanten met erg uiteenlopende achtergronden: Magic Malik (fluit en vocals), Malcolm Braff (piano), Petar Rachey,, Misirli Ahmet (percussie) en Carles Benavent (bas).  Ze trachten verschillende oude muziektradities in een modern en futuristisch licht te plaatsen.

Selectieve discografie

(The mystery of) Kem(The mystery of) Kem (2018)
Jazz
Stephane Galland

Selectieve discografie als componist

HikayeHikaye (2020)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Işıl Bengi, Kostas Giannidis, Arno Babadjanian, Ulvi Cemal Erkin, Vasilije Mokranjac, Stephane Galland, Ernest Bloch, César Franck (...)