Eddy Mariën

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):beiaard

Biografie

Beiaardier te Leuven, Halle en Meise en adjunct-beiaardier te Mechelen. Voorzitter adviescommissie beiaardrestauraties en -inrichtingen.
Eddy Mariën werd geboren in 1962 en kreeg de eerste beginselen van piano en beiaard van zijn stiefvader Jef Rottiers. Eddy Mariën voltooide zijn pianostudies aan het Muziekconservatorium van Mechelen en studeerde nadien aan de Internationale Hogeschool voor Beiaardkunst te Mechelen, waar hij nu docent is.
Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij de graad Meester in Muziek. Hij werd aangesteld als adjunct-stadsbeiaardier van Mechelen, beiaardier van Meise en stadsbeiaardier van Leuven en Halle. Onder zijn impuls kreeg Meise een volledig nieuwe beiaard.
Hij ondernam diverse concertreizen in Europa, Amerika en Nieuw-Zeeland en werd uitgenodigd voor congressen en festivals. Hij nam meerdere CD’s op, waaronder Carillon and Guitar en Romantische beiaardmuziek. Met combinaties voor beiaard met gitaar, koperkwintet, vibrafoon en ballet kende hij een opmerkelijk succes.

Hij werd laureaat van de Koningin Fabiolawedstrijd (1987) en won de internationale beiaardwedstrijden in Nijmegen (1989) en Berlijn (1991).

Selectieve discografie

Het bronzen hartHet bronzen hart (2008)
20ste eeuw
Andrei Kavalinski, Evelyne Bohen, Carl Van Eyndhoven, Bruno De Jonghe, Eddy Mariën, Antwerps Kathedraalkoor, Onze-Lieve-Vrouwkoor van Mechelen, Koninklijke Chorale Caecilia (...)
Carillon and GuitarCarillon and Guitar (2005)
Wim Brioen, Eddy Mariën
Fantasy for Bells & BrassFantasy for Bells & Brass (2000)
Klassiek
The Art of Brass, Rik Ghesquière, Carl Van Eyndhoven, Eddy Mariën
The carillon of the Sint-Rombouts cathedral at MalinesThe carillon of the Sint-Rombouts cathedral at Malines (1990)
20ste eeuw, romantiek
Carlo Van Ulft, Geert D'hollander, Eddy Mariën, Jos D'hollander, Jef Denyn, Alexander Borodin, Franz Schubert, Nikolai Rimsky-Korsakov (...)