Daniëlla Leleu

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):dwarsfluit
Huidig/voormalig lid van:Pamina Fluitenkwartet

Biografie

Daniëlla Leleu studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar ze het Hoger Diploma dwarsfluit en kamermuziek behaalde en een eerste prijs geschreven harmonie.
In 2005 werd ze meester in de muziek met grote onderscheiding aan het departement Muziek van de Hogeschool te Antwerpen.

Ze is lerares fluit aan de muziekacademie te Dilbeek en gaf reeds diverse masterclasses voor jonge professionals.

Daniëlla werd een doorwinterd orkestmuzikant als fluitiste bij het Nieuw Belgisch Kamerorkest, bij ‘I Fiamminghi’ en als freelance in de VLOS.
Ook op gebied van kamermuziek heeft ze reeds heel wat ervaring opgedaan. In Cordeaulos (met gitarist Eddy Peremans), in duo fluit-harp (met Martha Szabo), in fluitenduo (met echtgenoot Frank Hendrickx: samen realiseerden ze de cd '20th-century flute music') en in het gelauwerde ‘I Solisti del Vento’ (blazersdixtuor).

Ze verleent op regelmatige basis haar samenwerking aan het operaorkest van de Muntschouwburg.

Selectieve discografie als medewerker

CombinaisonsCombinaisons (2013)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
Pamina Fluitenkwartet, Satoshi Yagisawa, Joseph Haydn, Chick Corea, Claude Debussy, Roger Deronge, Johann Friedrich Fasch, Alfred Schnittke (...)
Mia Cara - Pamina Flute quartetMia Cara - Pamina Flute quartet (2009)
classicisme, 20ste eeuw, barok, oude muziek
Pamina Fluitenkwartet, Orlandus Lassus, Johann Sebastian Bach, Antonín Reicha, Yvonne Desportes, Samuel Barber, Nikolai Rimsky-Korsakov, Maarten Van Ingelgem (...)