Dominique Pauwels

Categorie:componist, hedendaagse componist, koor
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):piano

Korte beschrijving

Dominique Pauwels is sinds 2004 aan LOD verbonden als vaste huiscomponist. Hij werkt er onder anderen nauw samen met choreografe en danseres Karine Ponties. Daarnaast krijgt hij regelmatig compositieopdrachten voor (muziek)theater, film en publiciteit.

Biografie

Dominique Pauwels studeerde piano aan het Koninklijk Muziekconservatorium Gent tussen 1985 en 1989. Daarna vervolgde hij tot 1991 zijn studies in Berklee Boston (Massachusetts) waar hij afstudeerde met een diploma Magna Cum Laude voor zowel compositie als filmcompositie. In de daarop volgende jaren ging hij zich meer toeleggen op computertechnologieën en software voor composities. Hij volgde een opleiding Algoritmische Compositie en Compositie met MAX (software ontwikkeld aan het IRCAM) aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam (1991-1992). In de daarop volgende jaren volgde hij in de Académie d’été (IRCAM, Parijs) Interactie tussen componist, uitvoerder, wetenschapper en nieuwe computertechnologieën (1993) en Werken met Patchwork: Compositie met als model de frequenties van de harmonieken van ieder instrument in het orkest (1994). Verder volgde hij in Huis ter Heide in Utrecht nog Apple Multimedia Summercourses en in 1995 en 1996-1997 bij KISP (volwassenenonderwijs) Multimedia: Creatie & Productie.

Hij behaalde diverse prijzen waaronder de Professional Writing Division Achievement Award Boston For Outstanding Musicianship (1991) en verschillende tv-prijzen waaronder de gouden roos van Montreux met De Mol.

Hij krijgt compositieopdrachten voor (muziek)theater, film en publiciteit en componeert sinds 1991 voor de openbare omroep. Sinds 2004 is hij vaste huiscomponist bij Het Muziek Lod waar hij onder meer nauw samenwerkt met choreografe en danseres Karine Ponties.

Selectieve discografie

OneginOnegin (2007)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Lode Vercampt, Benjamin Van Esser, Gudrun Vercampt, Dominique Pauwels, Karel Ingelaere, Aurélie Entringer, Dominique Pauwels

Selectieve discografie als componist

OneginOnegin (2007)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Lode Vercampt, Benjamin Van Esser, Gudrun Vercampt, Dominique Pauwels, Karel Ingelaere, Aurélie Entringer, Dominique Pauwels

Verwante items in de databank

Externe links:Componistenfiche Dominique Pauwels