Rik Verstrepen

Categorie:componist
19.04.1962
Genre(s):20ste eeuw

Korte beschrijving

componist

Biografie

Rik verstrepen startte zijn carrière bij de miniemen van het goedbewaarde voetbalgeheim vc Grimbergen, haalde vervolgens de kadetten, maar werd, overlopend van huidige ambitie, naar verbroedering 't kassei in koningslo getransfereerd; na het missen van drie open doelkansen en een strafschop besloot hij zijn sportieve aspiraties over een andere boeg te gooien met onder andere als resultaat het veelbesproken compositorische juweel ‘voetnoot voor voetbal _ 1 minuut stilte aub’ dit miniatuur verraadt een even grote liefde voor persiflage als voor de sport van zijn roeping. een imitatietechniek die zijn dribbelvaardigheid moeiteloos evenaart en een aanzienlijk boogie_woogie_talent.
Ondertussen componeerde Rik reeds muziek voor o.a. De theaterproductie Hush Hush.

Hij studeerde eerst klassieke viool, daarna jazz aan het conservatorium gent. Hij maakte deel uit van de groepen 'Cro magnon' en Fukkeduk'

(Rik Verstrepen 2004)

Selectieve discografie als componist

Miniaturen voor archipelMiniaturen voor archipel (2000)
20ste eeuw
Kris Matthynssens, Pieter Stas, Goeyvaerts Strijktrio, Jan Van Landeghem, Bart Meynckens, Stefaan De Bruyne, Bart Van Kerchove, Boudewijn Buckinx (...)
Chant d'amourChant d'amour (1994)
romantiek, 20ste eeuw
Paul Klinck, Katrijn Friant, Heleen Van Haegenborgh, Johan De Smet, Benoni Lagye, Rik Verstrepen, Paul Miry, Dirk Brossé (...)