Hans Vermeulen

Categorie:hedendaagse componist
Torhout, 21.12.1961
Genre(s):Klassiek

Biografie

Hans Vermeulen werd geboren op 21 december 1961 te Torhout. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij eerste prijzen behaalde voor notenleer (1980), geschreven harmonie (1981), muziekgeschiedenis (1983), contrapunt (1983) en fuga (1984). Tevens behaalde hij de Lunssensprijs voor harmonie en de Koenigsbergprijs voor muziekgeschiedenis. Voor piano vervolmaakte hij zich bij A. De Grootte.

In 1989 behaalde Vermeulen als leerling van Rafaël D'Haene het diploma van gegradueerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth voor compositie met grote onderscheiding. In datzelfde jaar werd hem ook de Prijs Cera-Jeugd en Muziek toegekend. Zijn werken werden reeds gecreëerd door het toenmalige BRT-orkest, het RTBF-orkest, het Nationaal Orkest van België, het kamerorkest Prima la Musica en het Symfonie Orkest van Vlaanderen. Vermeulen was ook geruime tijd als leraar verbonden aan verschillende Vlaamse conservatoria (Brussel, Antwerpen, Gent) en verdiepte zich tevens in de muziekinformatica.

 

Selectieve discografie als componist

Lexicon van de muziek in West-Vlaanderen 2Lexicon van de muziek in West-Vlaanderen 2 (2003)
20ste eeuw
Frank Coppieters, France Springuel, Collegium Instrumentale Brugense, Vlaams Radiokoor (VRK), I Musici Fiamminghi, Symfonieorkest Vlaanderen, BRTN Filharmonisch Orkest, Filip Suys (...)
Een jong geluidEen jong geluid (1992)
20ste eeuw, romantiek
Dirk Herten, Filip Martens, Peter Verhoyen, Dimitri Baeteman, Steven Kolacny, Piet Van Bockstal, Katrijn Friant, Guido De Neve (...)

Verwante items in de databank

Externe links:Componistenfiche Hans Vermeulen