Kris Oelbrandt

Categorie:componist, hedendaagse componist
1972
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags

Korte beschrijving

Vlaams componist

Biografie

Na een basisvorming piano, viool en altviool behaalde Kris Oelbrandt in 1996 de meestergraad in de muziekschriftuur onder Rafaël D'Haene aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2001 werd hij gegradueerde in de compositie (met onderscheiding) aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Luc van Hove. Daarnaast heeft hij ook kortere tijd compositieles gehad van Rafaël d’Haene, Willem Kersters en André Laporte. In 2001 volgde hij meestercursussen bij Pierre Bartholomée en Frédéric van Rossum.
Uitvoerders van zijn werken zijn o.m. Nicolas Deletaille, Jan van Landeghem, Jenny Spanoghe, Simoens trio, Luc Devos,  Ensemble Musiques Nouvelles, Ensemble Sturm und Klang, I Solisti del Vento, Loh-Orchester Sondershausen, Musa Horti en het Landini strijkkwartet. Zijn pianotrio Résonances werd onderscheiden met de eerste prijs Jan Decadt van de Muizelhuisconcerten 2000 en in 2010 wint hij de XI. Weimarer Frühjahrstage für zeitgenössische Musik 2010 met zijn werk Concert Rhapsody voor viool en orkest uit 2000.


Op 15 mei 2002 is Kris Oelbrandt ingetreden bij de cisterciënzers van de strikte observantie in de abdij Maria Toevlucht in Zundert (Nl), waar hij sinds 2007 zijn compositorische activiteiten voortzet.

 

De werken van Oelbrandt worden uitgegeven bij Donemus Publishing bv: www.donemus.nl

Selectieve discografie als componist

Dromen op muziekDromen op muziek (2018)
21ste eeuw / hedendaags
Trio Landini, Kris Oelbrandt, Arjan van Baest, Ralf Pisters, Evert van Merode, Erik Desimpelaere
Fingerprints #2Fingerprints #2 (2016)
21ste eeuw / hedendaags
Diverse componisten, Diverse uitvoerders, Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer (...)
Gij bergt de bron des levensGij bergt de bron des levens (2016)
Klassiek
Abdij Maria Toevlucht Zundert, anoniem, Kris Oelbrandt
Miniaturen voor archipelMiniaturen voor archipel (2000)
20ste eeuw
Kris Matthynssens, Pieter Stas, Goeyvaerts Strijktrio, Jan Van Landeghem, Bart Meynckens, Stefaan De Bruyne, Bart Van Kerchove, Boudewijn Buckinx (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:Creatie composities van Kris Oelbrandt (25.02.2011)