Hans Lamal

Categorie:componist, solist
Genre(s):Klassiek, improvisatie
Instrument(en):piano

Biografie

Hans Lamal is een veelzijdig pianist-componist-improvisator. Geboren in Ukkel in 1960, voelt hij reeds van jongs af aan de drang tot 'zelf creëren van'.

Tijdens zijn studies aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Gent, alsook aan het Mozarteum in Salzburg, behaalt hij verschillende eerste prijzen, en wordt hem het  Hoger Diploma piano toegekend met de grootste onderscheiding. Naast zijn klassieke opleiding vervolmaakt hij zich in het improviseren en componeren.

Hij verdiept zich in de jazz (o.a. via Chick Corea), etnische muziek en ontwikkelt een eigen typische stijl.

Lamal werkt als concerterend pianist en improvisator samen met verschillende internationale muziek-en filmfestivals. Hij schrijft muziek bij theaterproducties en legt zich meer en meer toe op het componeren van documentaire- en filmmuziek.

Hij verzorgt internationale masterclasses, doceert imporvisatie aan het Koninklijke Muziekconservatorium van Gent en piano aan de Muziekacademie van Overijse.

Selectieve discografie als componist

TravelsTravels (2013)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Gitaarduo Flâmas, Marc Franceries, Hans Lamal, Manuel De Falla, Phillip Houghton, Astor Piazzolla, Armand Coeck, Ernesto Cordero (...)
Fingerprints - Signaturen van componerend VlaanderenFingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen (2011)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Bert Van Herck, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Simon De Poorter, Annelies Van Parys, Klaas Coulembier, Stéphane Vande Ginste, Noor Sommereyns (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:24fingerprints bundelt composities van Vlaamse en Nederlandse componisten (13.10.2015)
Klara presenteert 15 pianowerken van Belgische componisten n.a.v. Nationale Feestdag (16.07.2015)