Nini Bulterys

Categorie:componist, docent
Temse, 20.11.1929 - Wilrijk (Antwerpen), 12.12.1989
Genre(s):Klassiek

Biografie

Nini Bulterys volgde les bij Jozef D'hooghe, Godelieve Gorlé en Yvonne Vanden Berghe. Ze behaalde eerste prijzen notenleer en harmonie aan het KVC Antwerpen en eerste prijzen contrapunt (Jean Louël) en fuga (Jean Absil) aan het KC Brussel.

Als componiste werd ze bekroond met de prijs E.Doehaerd voor het Trio voor piano, viool en cello (1969) met de Prix de Rome voor de cantate Orion (1963), met een tweede prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd voor compositie voor de Symfonie nr. 1 en met de prijs Pro Civitate.

Vanaf 1957 was ze lerares notenleer en harmonie aan de muziekscholen van Hamme en Vilvoorde en aan het Stedelijk Conservatorium Antwerpen. Vanaf 1970 was ze er docente contrapunt en fuga. Bovendien was ze docente harmonie, contrapunt en fuga, orkestratie en compositie aan het Lemmensinistituut en lerares aan de Stedelijke Academie van Mol.

In 1962, 1974 en 1986 nam ze deel aan het Festival van Hedendaagse Muziek in Warschau. Ze was deeltijds medewerkster klassieke muziek bij BRT-3.

 

Selectieve discografie als componist

N. Bulterys - I. Ceulemans - A. DelvauxN. Bulterys - I. Ceulemans - A. Delvaux (1973)
20ste eeuw
Trio Bell'Arte, Nini Bulterys, Georges Maes, Klarinetkwartet van het Belgisch Nationaal Orkest, Ivo Ceulemans, Solisten Van Het Belgisch Kamerorkest, Albert Delvaux, Yvonne Van Den Berghe (...)
J. Fontyn - N. BulterysJ. Fontyn - N. Bulterys
20ste eeuw
Philharmonie van Antwerpen, Jacqueline Fontyn, Daniel Sternefeld, Belgian National Orchestra, Nini Bulterys, LĂ©once Gras, BRT Koor, Albrecht Klora (...)

Verwante items in de databank

Documenten:Werkenlijst Nini Bulterys (personalia)