Peter Beyls

Categorie:componist, docent, hedendaagse componist
Kortrijk, 02.06.1950
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags

Biografie

Peter Beyls vatte na zijn studies elektronica aan het VHTI te Kortrijkde studie sound engeneering aan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel aan. Hij studeerde eveneens computerwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Gent. Verder is hij een tijdje technisch medewerker geweest aan het IPEM en leraar elektronische muziek aan de Academie voor Schone Kunsten in Den Haag. Sinds de vroege jaren '70 gebruikt hij computermedia voor de productie van beeld en klank.
Peter Beyls houdt zich intens bezig met het ontwikkelen en creëren van zelfstandig denkende computerprogramma's. Daarvoor heeft hij de wereld rondgereisd en er al dan niet gewoond, om talrijke lezingen te geven in verband met de toepassing en het gebruik van deze nieuwe media. Tevens werkte hij ook mee aan verschillende instituten in het buitenland zoals het ICSM in Hong Kong en de Electronic Music Studio in Stockholm. Naast lezingen gaf hij ook uitvoeringen van live performance-producties, onder meer in de Verenigde Staten, Canada en Japan. Peter Beyls is vijf jaar hoofdmedewerker geweest aan het Artificial Intelligence lab aan de Vrije Universiteit Brussel.Zijn werk is veel tentoongesteld en uitgevoerd op conferenties als Siggraph, ICMC, Imagina, ISCM, Generative Arts and ISEA. Beyls was guest lecturer aan a.o. The University of Quebec, California Institute of the Arts, Queens University Kingston and the Osaka Arts University

He isresearch professor at CITAR, de katholieke Universiteit van Portugal, Porto en visiting professor of Media Art aan de  School of Arts, University College Ghent.

Selectieve discografie als componist

IPEM. 50 years of electronic and electroacoustic music at the Ghent universityIPEM. 50 years of electronic and electroacoustic music at the Ghent university (2013)
electro-akoestische muziek
Diverse uitvoerders, Louis De Meester, Lucien Goethals, Didier Gazelle, David Van De Woestijne, Stefan Beyst, Helmut Lachenmann, Boudewijn Buckinx (...)
Lexicon van de muziek in West-Vlaanderen 4Lexicon van de muziek in West-Vlaanderen 4 (2006)
20ste eeuw
Eline Groslot, Bram Nolf, Ebony kwartet, Viviane Spanoghe, HERMESensemble, Less is more, Geert Callaert, Quintessens (...)
Elektronische productie van het I.P.E.M. - L. de Meester - P. Beyls - R. De Smet - L. GoethalsElektronische productie van het I.P.E.M. - L. de Meester - P. Beyls - R. De Smet - L. Goethals (1978)
electro-akoestische muziek, 20ste eeuw
Oswald Van Olmen, Louis De Meester, Paul De Wilde, Peter Beyls, Louis De Meester, Raoul De Smet, Lucien Goethals
Donskoy - Beyls - Lachartre - De SmetDonskoy - Beyls - Lachartre - De Smet
20ste eeuw
Peter Beyls, Raoul De Smet, Liliane Donskoy, Nicole Lachartre

Verwante items in de databank

Documenten:Contemporary Music in Flanders VI (boek)