David Anne

Categorie:componist, dirigent, muziekleraar
Kortrijk, 08.04.1970
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Instrument(en):piano, viool

Biografie

  “Muzikale composities zijn een uitdrukking van de relatie tussen de innerlijke ziel van de componist en zijn omgeving.”

David Anne volgde muziektheorie, piano, viool, harmonie,... aan het stedelijk conservatorium van Kortrijk en vervolgde zijn muzikale beroepsopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Gent met muziektheorie, compositie, directie en muziekpedagogie.
Een postgraduaatcursus directie bracht hem naar het conservatorium van Poznan in Polen.

Als muziekpedagoog is hij werkzaam binnen de Steinerpedagogie (Brugge). In de zomervakantie geeft hij kamermuziek- en compositiestages.

Hij dirigeerde verschillende orkesten en koren zowel in België als in het buitenland en richtte samen met een collega (Diederik Glorieux) een nieuw professioneel kamerorkest 'The Chamber Players' op in Kortrijk. (basisbezetting van 21 muzikanten)

Als componist schrijft hij voor zo breed mogelijke bezettingen: symfonisch orkest, hafabra, koor, kamermuziekensembles, liederen en solowerken.
Hij houdt van een beeldende muzikale taal, hedendaags maar toegankelijk.

Muzikale projecten brachten hem en zijn muziek reeds op vele plaatsen: Duitsland, Frankrijk, Engeland, Polen, Hongarije, Italië, Spanje, Denemarken, Letland, USA, Abu Dhabi, Mexico, China en India.

Selectieve discografie als componist

Fingerprints - Signaturen van componerend VlaanderenFingerprints - Signaturen van componerend Vlaanderen (2011)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Bert Van Herck, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Simon De Poorter, Annelies Van Parys, Klaas Coulembier, Stéphane Vande Ginste, Noor Sommereyns (...)