Patrick Debrabandere

Categorie:dirigent
Genre(s):Klassiek

Biografie

Patrick Debrabandere studeerde piano, orgel en muziekpedagogie in Gent en Leuven. Onder leiding van Erik Van Nevel bekwaamde hij zich aan het Lemmensinstituut in de koordirectie.
Als knaap van tien deed hij zijn eerste koorervaring op aan de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal te Gent. Zijn enthousiasme voor de koormuziek leidde vervolgens tot de oprichting van het Ensemble Soratea.

Sinds enkele jaren wordt Patrick Debrabandere geregeld uitgenodigd als gastdirigent bij verschillende ensembles. Hij realiseerde projecten met ondermeer Vocant, Cantabile en de Capella Sancti Michaelis & Sanctae Gudulae. Hij verleent ook frequent zijn medewerking aan de kwaliteitsbegeleiding voor koren via de Vlaamse Federatie voor Jonge Koren (Gent).

Patrick Debrabandere is tenor en maakt deel uit van het vocaal ensemble Currende en het Currende Consort, beide onder de leiding van Erik Van Nevel. Hij zingt regelmatig mee bij andere vocale gezelschappen en wordt vaak als vocaal solist geëngageerd.

Het Ensemble Soratea is zijn hoogstpersoonlijke klanklabo waarmee hij op een professionele en vernieuwende manier zijn muzikale interpretatie wil concretiseren. Zijn zoektocht naar onbekend repertoire en de bezorgdheid om een dynamische en verfrissende benadering van de muziek zijn constante pijlers in zijn carrière.

(laatst aangepast : 07/11/2003 - bron : Soratea)

Selectieve discografie

Lijden en HoopLijden en Hoop (2002)
barok
Soratea, Patrick Debrabandere
Lief HebbenLief Hebben (1998)
20ste eeuw, barok, oude muziek
Norbert Rosseau, Soratea, Patrick Debrabandere, Kristiaan Van Ingelgem, Jan Van Berchem