Kurt Van Herck

Categorie:muzikant
Westmeerbeek, 1965
Genre(s):Jazz
Instrument(en):sopraansaxofoon, dwarsfluit, tenorsaxofoon, klarinet
Huidig/voormalig lid van:Saxkartel, Brussels Jazz Orchestra, Kurt Van Herck Trio, Amina Figarova Sextet

Biografie

Kurt Van herck studeerde muziek in de Jazz Studio te Antwerpen. Onder de begeleiding van John Ruocco vindt Kurt zijn eigen muzikale weg. Later komt hij in contact met Jacques Pelzer die op zijn beurt een belangrijke en onuitputtelijke inspiratiebron wordt.

Omringd door talentvolle brothers in arms als Dré Pallemaerts, Bert Joris, Diederik Wissels, Erwin Vann, Frank Vaganée, Philippe Aerts, Michel Herr, Daniel Romeo, Eric Legnini, Michel Hatzigorgiou, Riccardo Del Fra, Serge Lazarevitch, Nathalie Loriers, Kries Goessens,... musiceert Kurt sinds 1986 in een voortdurende reeks projecten in binnen- en buitenland.

Naast zijn werk in kleinere formaties blijft Kurt ook een veelgevraagd big bandspeler: het voormalige BRT-orkest, Act Big Band, Dizzie Gillespie Big Band, European Broadcast Union en het Brussels Jazz Orchestra, zijn muzikale thuisbasis.

Sinds 1995 is Kurt verbonden aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij aan de jazzafdeling o.m. saxofoon, ensemble en big band doceert.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Kurt Van Herck (2006)
Cadenza (2006)
Buster biedt onderdak aan nieuw jazzfestival (14.04.2004)