Pierre Anckaert

Toon ook: Pierre Anckaert, Pierre Anckaert Trio, Pierre Anckaert Quintet

Categorie:muzikant
21.07.1980
Genre(s):Jazz
Instrument(en):piano
Contact van:Pierre Anckaert Trio
Huidig/voormalig lid van:Pierre Anckaert Trio, Pierre Anckaert Quintet, Evi Roelen & Pierre Anckaert, Pierre Anckaert / Tom Van Dyck 4-tet, Chris Joris Kwartet, Emile Verstraeten trio

Korte beschrijving

Pianist en componist, Pierre Anckaert, speelt moderne jazz overgoten met een overvloed aan klassieke en Latin elementen.

Biografie

Pierre Anckaert’s repertoire bestaat uit moderne eigen composities, met referenties  naar klassiekers uit de jazz (Chick Corea en Clare Fisher) en uit de klassieke muziek (Ravel en Debussy). Daarnaast biedt zijn muziek avontuurlijke interpretaties van traditionele Cubaanse artiesten als Gonzalo Rubalcaba en Papo Luca, wat een echt Latin gevoel creëert. 

Pierre Anckaert speelt zijn composities meestal samen met zijn trio, maar hij is ook altijd te vinden voor nieuwe samenwerkingen. Naar aanleiding van de verschillende prijzen die het Pierre Anckaert trio in 2007 won (eerste prijs Jazz Hoeilaart en de SABAM Artistieke promotie prijs), nam Anckaert samen met Hendrik Vanattenhoven op de contrabas en David Barker op drums in 2008 zijn eerste album op genaamd 'Candide'.  Hiermee toerden ze in België, Spanje en Portugal.

In 2009 experimenteert Anckaert met de mogelijkheden van kamermuziek. Hij brengt samen met Brussels Chamber Orchestra de cd "Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra" uit en toert in België en de VS.

Twee jaar later componeert Anckaert een viertal electric jazz nummers met zijn trio, die dan vervolgens radicaal herwerkt werden door Monkey Robot  (alias Louis Van De Leest & Eric Paquet). Er werd ook samengewerkt met zangers AHU (One Handed Music, het eerste Flying Lotus album), Carina Andersson (stem achter 4 Hero's “Les Fleurs”) en Miles Bonny (MPM, DJ Day). In 2009 verscheen het album "74 Miles Away".

Selectieve discografie

CandideCandide (2008)
Jazz
Pierre Anckaert

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft! / Vol. 3Jazztublieft! / Vol. 3 (2009)
Jazz
Diverse uitvoerders

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Flemish Jazz Meeting 2009, IIIe édition (26.10.2009)
The secret jazz festivals (15.09.2009)
Flemish Jazz Meeting, Bruges, Belgique, 4 & 5/09 (12.09.2009)
Pierre Anckaert (09.2008)
29ste editie Jazz Hoeilaart (12.2007)