WoFo

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Michel Mast, Mattias Laga, Xavier Verhelst, Pieter Baert, Toon Van Dionant

Korte beschrijving

Wofo = With others, for others; De muziek van WOFO is als een stoofpotje met verse klassieke ingredi├źnten, een goeie geut jazz, een Latijns-Amerikaans kruidenboeket, funky smeu├»ge olie,...

Biografie

WoFo is méér dan de som van deze en andere onderdelen: het is een hechte groep met een eigen identiteit, klankkleur, dynamiek en stijl. De melodische meanders en warme klarinetklank van Mattias Laga; de zowel honkende als lyrische tenorsaxsound van Michel Mast; het harmonisch inventiviteit van pianist Pieter Baert; Xavier Verhelst zijn kleurrijke, afwisselende composities en 'gitaristieke' benadering als bassist; de pittige dynamiek en gevoel voor de juiste klank op de juiste plaats van drummer Toon Van Dionant, allemaal zijn het essentiële onderdelen van WoFo.

In 2008 verscheen 'The Complete Ham Sessions' als eerste cd die meteen kon rekenen op positieve reacties van publiek en pers.

Op
'Tweedt' uit 2009 staan negen originele composities van Xavier Verhelst waarin de klankmogelijkheden van WoFo verder uitgediept worden. Inmiddels heeft de groep heel wat podiumervaring opgebouwd en klinkt hij hechter dan ooit. Hun muziek luistert als een stoofpotje met verse klassieke ingrediënten, een goeie geut jazz, een Latijns-Amerikaans kruidenboeket, funky smeuïge olie,...

Met de 2011 CD “Bark” flirten de heren van WOFO volop met diverse genres. Jazzmetamorfosen galore met als extra’s ludieke Balkan-vormen en impulsieve accenten opgepimpt met eigen coderingen.

De verenigde WOFO keukenbrigade bereidt met deze ingrediënten een origineel en smakelijk gerecht. Kortom, WoFo is a group, with others, for others.

Selectieve discografie

Erratic tailsErratic tails (2014)
Jazz
WoFo
BarkBark (2011)
Jazz
WoFo
TweedtTweedt (2009)
Jazz
WoFo
The complete HamsessionsThe complete Hamsessions (2008)
Jazz
WoFo