RadioKUKAorkest

Categorie:groep / artiest
2005
Genre(s):Jazz, improvisatie
Huidige/voormalige leden:Tom Wouters, Kristof Roseeuw, Lode Vercampt, Philippe Thuriot
Gastleden:René Lussier, Filip Wauters

Korte beschrijving

Kamermuziek met een onmiskenbaar rock 'n roll gehalte bestaande uit eigen composities, improvisatie en nieuwe interpretaties van klassiekers als Satie, John Zorn, ...

Biografie

Begin 2005 vroeg Klara, de Vlaamse cultuurzender, aan jazzbassist Kristof Roseeuw - bekend als lid van Flat Earth Society en nog een tiental andere groepen - om een ensemble samen te stellen dat het radioprogramma 'de Kunstkaravaan' live kon begeleiden. Roseeuw kwam uit bij de klarinet van Tom Wouters (FES, Kamikaze, ...), de cello van Lode Vercampt (Kris Defoort Quartet, Brick Quartet, …) en het accordeon van Philippe Thuriot.

Deze eigenwijze kerels vormen een bijzonder vinnig kwartet, op het raakvlak van jazz en klassiek. Hun muziek is niet in een vakje te vangen. Wereldmuziek, klassiek, pop en improvisatie worden samengesmeed tot aanstekelijke ritmes en onvermoede, nieuwe klankwerelden.

Met hun intimistische en soms ietwat baldadige huisstijl is RadioKUKAorkest een kamerensemble du jamais vu. Zo speelden ze opgemerkte concerten met de Canadese avant-gardegitarist René Lussie.

(c) JazzLab Series 2009

Selectieve discografie

Songs for broadcastSongs for broadcast (2007)
Jazz
RadioKUKAorkest

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft! / Vol. 3Jazztublieft! / Vol. 3 (2009)
Jazz
Diverse uitvoerders

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Flemish Jazz Meeting 2009, IIIe √©dition (26.10.2009)