Kirke Strijkkwartet

Categorie:ensemble (instrumentaal), strijkkwartet
2000
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Saartje De Muynck, Evelien Vandeweerdt

Korte beschrijving

Jong en dynamisch strijkkwartet dat een mix van klassiek en tango brengt

Biografie

Bezetting: Joanna Vlaeminck (viool), Saartje De Muynck (viool), Evelien Vandeweerdt (altviool) en Jozefien Peelman (cello).

Het Kirke Strijkkwartet heeft zijn naam te danken aan de Griekse tovernimf Kirke, die op het paradijselijk eiland Ayaya woonde, waar heerlijke spijzen en dranken in overvloed vloeiden. Zij bezat ook de toverkracht om lastige mannen te veranderen in borstelige zwijnen.
Hun uitgebreid repertoire gaat van klassiek over tango tot pop. Zij streven een frisse kijk op al deze muziekgenres na en gaan geen uitdaging uit de weg.
Als enthousiaste collega's/vriendinnen uit Antwerpen richtten Saartje en Evelien het Kirke Strijkkwartet op en begonnen op regelmatige basis te repeteren. Dit groeide spontaan uit tot een hechte samenwerking. Ondertussen spelen zij ruim 11 jaar samen. Als kwartet verzorgden zij al tal van concerten, evenementen en studio-opnames. Het hoogtepunt uit deze carrière was een twee jaar lange wereldtour met de productie Import/Export van Les Ballets C. de la B.

Selectieve discografie

Import ExportImport Export (2007)
20ste eeuw
Steve Dugardin, Bart Vandewege, Sam Serruys, Kirke Strijkkwartet, Bart Vandewege, Sam Serruys