aRTET

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Ben Ramos, Fran├žois Delporte, Tom Callens, Lionel Beuvens

Biografie

In juli 2006 wint aRTET de wedstrijd Jong Jazztalent Gent. Hiermee verzekert dit aanstormende talent zich van een concert op het Blue Note Records Festival in 2007 en een tournee met Jazzlab Series.

Zoals zoveel jonge jazzbands begint aRTET als een afstudeerproject, opgericht in 2005 door gitarist François Delporte. Zulke groepen verdwijnen vaak uit het geheugen, niet zo met aRTET. Dit viertal blijft aan elkaar plakken, en hoe: in 2006 winnen ze met brio de wedstrijd Jong Jazztalent in Gent. Het brengt hen op de affiche van het Gentse Blue Note Records Festival als opener van de editie van 2007, en geeft hen nu de kans een groter stukje Vlaanderen te charmeren tijdens een tournee onder de vleugels van JazzLab Series.

aRTET bestaat uit getalenteerde muzikanten, die zich kunnen beroepen op en bijzonder rijke en eclectische muzikale achtergrond. Met goed gevoel voor dynamiek, groove en sfeer warmen Delporte en kompanen Lionel Beuvens (drums), Ben Ramos (contrabas) en Tom Callens (tenorsaxofoon) hun muziek op tot stoomtemperaturen. Dit kwartet brengt originele composities van François Delporte, die geladen zijn met een energie welke hij vooral terugvindt bij experimenteel rockgitarist Steve Vai en jazzcat Jesse van Ruller.

(c) JazzLab Series 2007

Selectieve discografie

Watts upWatts up (2008)
Jazz
aRTET